Categories
S. XVIII

l’ESTOFAT

Allà cap al s.XVIII l’estofat era un dels plats calents preferits en les cases d’alta i baixa señoría. Uns amb més i d’altres amb menys era sempre de gust posar-se a la boca una cullerada d’un plat calent. L’estofat era un dels menjars preferits per pobres i rics. Anem a veure com heu treballaven.

La carn a tròssos i amb nous es fregía amb mantequilla de porc i quan ja estava ben fregidet, amb el suquet que quedava es frigía una ceba a trocets, que ja llesta es mesclava amb la carn. Seguidament es contava per cada lliura de carn vuit onces de vi blanc que es remenejava tot junt amb cuatre allets, pebre,sal i jolivert. S’afegía aigua a tot el menester i a bollir a foc fruix per a que tots els condiments agafaren el gust pertanyent. Finalment acabat el procés es servía sobre un bon tròç de pa. Bon profit.

google, images
google, images