Física en la xarxa

L’evolució d’Internet és exponencial i l’educació no pot ser aliena a les possibilitats que ofereix la tecnologia per implementar elements que ajuden en el procés d’ensenyament/aprenentatge. Com que la informació disponible és molt gran, farem una selecció d’adreces d’Internet, materials audiovisuals, cursos per la xarxa, miniaplicacions (applets), etc. que pensem poden servir per a l’aprenentatge de la Física.

S’ha introduït l’eina de blocs per a assignatures que permet la interactivitat amb l’alumnat o el professorat interessat en desenvolupar aquest tipus d’ensenyament i aprenentatge. Alguns exemples a la Universitat d’Alacant són:

  1. El bloc de Fonaments Físics de l’Enginyeria per al Grau en Enginyeria en So i Imatge.
  2. El bloc de Fonaments Físics de les Estructures per al Grau en Enginyeria d’Edificació.

Una altra opció són els cursos publicats en la xarxa anomenats OpenCourseWare on es desenvolupa una assignatura per a poder aprendre-la virtualment. Alguns exemples referits a la física són:

  1. Accés a la Universitat (2010) (curs de suport per a la preparació dels estudis d’Enginyeria i Arquitectura de la Universitat Politècnica de Madrid. També podeu trobar diferents cursos de Física desenvolupats pel professorat d’aquesta Universitat).
  2. Fonaments Físics de l’Enginyeria I, curs 2010-11 (realitzat pel Catedràtic Augusto Beléndez Vázquez per al Grau en Enginyeria en So i Imatge en Telecomunicació de la Universitat d’Alacant).
  3. Fonaments Físics de l’Enginyeria (2008), Física I (2010), Física II (2010)  o Física i Tecnologia Energètica (2008) (realitzat per professorat de la Universitat de Cantàbria).
  4. Física, 2009 (realitzat pels professors Miguel Ángel Monge Alcázar i Begoña Savoini Cardiel per al Grau en Enginyeria Electrònica Industrial i Automàtica de la Universitat Carlos III de Madrid).
  5. No pot faltar en aquest llistat el Massachussets Institute of Technology (MIT) OpenCourseWare com a referència internacional d’aquests cursos. En particular, els que fan referència a Física General, Enginyeria i Arquitectura on podeu trobar diapositives, vídeos i altres materials audiovisuals d’interés (anglés).

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *