En el marc de l’aposta estratègica de la Universitat d’Alacant de potenciar la seua presència en internet, avui s’ha renovat la pàgina principal del nostre lloc web http://www.ua.es.
Tres principis han guiat el seu disseny: la llibertat de l’usuari en la navegació, la comunicació amb l’usuari i el dinamisme del lloc web.
D’una banda s’ha cercat la llibertat de l’usuari a l’hora d’escollir la resolució de pantalla que preferisca, per això es tracta d’una pàgina líquida que s’adapta a la grandària de la finestra del navegador i mostra la pàgina principal en l’idioma en el qual està configurat el navegador. En aquest sentit, es recorda que existeix l’opció de canviar d’idioma seleccionant el preferit en la part superior de la pàgina, o modificant la configuració de l’idioma del navegador (http://www.ua.es/va/ayuda.html)
D’altra banda, la web és un canal òptim per a respondre a les necessitats de comunicació que tenen diàriament els diferents segments d’usuaris que interactuen amb el nostre lloc web, per això, l’activitat universitària d’última hora passa a ocupar un lloc predominant en aquesta nova versió que vam presentar avui.
La pàgina principal pretén ser un espai dinàmic, canviant i, en definitiva, viu, al com es vol incorporar constantment millores tecnològiques i de comunicació.
Finalment, el lloc web de la Universitat d’Alacant és un espai creat per tota la comunitat universitària, per això, s’ha obert una bústia per a tot aquell que vulga participar aportant millores, suggeriments o propostes, a través dels comentaris d’aquesta entrada.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………….
En el marco de la apuesta estratégica de la Universidad de Alicante de potenciar su presencia en internet, hoy se ha renovado la página principal de nuestro sitio web http://www.ua.es.
Tres principios han guiado su diseño: la libertad del usuario en la navegación, la comunicación con el usuario y el dinamismo del sitio web.
Por un lado se ha buscado la libertad del usuario a la hora de escoger la resolución de pantalla que prefiera, por ello se trata de una página líquida que se adapta al tamaño de la ventana del navegador y muestra la página principal en el idioma en el que está configurado el navegador. En este sentido, se recuerda que existe la opción de cambiar de idioma seleccionando el preferido en la parte superior de la página, o modificando la configuración del idioma del navegador ( http://www.ua.es/es/ayuda.html ).
Por otro lado, la web es un canal óptimo para responder a las necesidades de comunicación que tienen diariamente los distintos segmentos de usuarios que interactúan con nuestro sitio web, por ello, la actividad universitaria de última hora pasa a ocupar un lugar predominante en esta nueva versión que presentamos hoy.
La página principal pretende ser un espacio dinámico, cambiante y, en definitiva, vivo, al cual se quiere incorporar constantemente mejoras tecnológicas y de comunicación.
Por último, el sitio web de la Universidad de Alicante es un espacio creado por toda la comunidad universitaria, por eso, se ha abierto un buzón para todo aquel que quiera participar aportando mejoras, sugerencias o propuestas, a través de los comentarios de esta entrada.
64 replies on “Nova versió de la pàgina principal del lloc web de la UA / Nueva versión de la página principal del sitio web de la UA”
Hola, bon dia.
He vist que heu canviat la forma d’accés a la pàgina web de la Universitat, i que ara ja no està la pàgina on triar l’idioma. En canvi, es fa cas a les preferències del navegador.
Vos felicite per haver pres aquesta decisió, ja que era un poc absurd anar dient-li al servidor web una cosa (en quina llengua volem navegar) que el aquest ja sap.
No obstant, hi ha un problema: què passa si, pel que siga, tenim configurat el navegador en una llengua diferent (pels motius que siga) a la que volem entrar a la web? S’hauria de poder, una vegada dins de la pàgina, i mitjançant algun menú, poder escollir la llengua de la navegació, i que aquesta tria fos prioritaria front a la llengua del navegador.
Salutacions,
Ole ole i ole, m’encanta el nou disseny! La veritat es que ja eren molts anys amb el mateix. Enhorabona!
Una salutació,
Elia
Sugerencia=Pienso que se debería cambiar de ubicación el acceso a webmail y al campus virtual pues a una resolución de 800×600 la página queda muy bien salvo esta parte que se sale de la página debido a que está junto a las imágenes, las cuales no se pueden hacer líquidas, teniendo que hacer el molesto scroll horizontal.
Por otra parte en internet explorer 6 aparecece también el scroll horizontal por defecto a 1024×768.
Por lo demás resulta mucho más atractiva que la anterior versión.
Saludos.
Benvolgut, us envie aquesta proposta.
En la pàgina de la BIBLIOTECA, quan arribes a la pàgina per renovar els préstecs sempre et canvia l’idioma a espanyol. Això és una greu molèstia per al visitant, perquè és una pàgina molt visitada.
Propose, doncs, que s’esmene aquest error.
Moltes gràcies.
andreu
Hola,
Vull comentar-vos esta frase relativa a la nova web:
“mostra la pàgina principal en l’idioma en què està configurat el
navegador”
Crec que és una mesura que, en cas que funcione, farà que més del 90% dels
usuaris entren directament en castellà, ja que potser no tindran el
navegador configurat en català.
Ara com ara, però, no funciona. Jo tinc el navegador en valencià, l’idioma de l’ordinador també, i m’entra directament a la versió en castellà.
Espere que reflexioneu sobre la possibilitat de canviar el model d’accés (o primerament en valencià o túnel d’entrada amb la triple possibilitat d’elecció), ja que, si no, esta nova web no ajudarà gens a la normalització del valencià.
Gràcies per la vostra atenció.
Juli Martínez
Per què des de la versió valenciana del web s’accedeix ara al webmail en castellà? Per què quan es tracta de major accessibilitat, el valencià sempre és el que en perd? Que a aquestes alçades encara haguem de posar l’accent en aquestes coses.
Creo que la institución del “Defensor Universitario” debería tener un espacio (¿pestaña?) propio, en el margen derecho de la página, como la bilioteca virtual, la fundación…
Benvolguts companys:
Amb sorpresa acabe de veure que heu modificat la presentació de la pàgina web i,
de preferència, apareix en castellà quan fins ara tenia una entrada neutra i
després l’usuari triava idioma.
Qui ha dictat el nou criteri?
Brauli Montoya.
Estoy de acuerdo en que se trate de mejorar los contenidos de la web de la Universidad de Alicante.
El problema que le veo a la página es que para alguien que no haya entrado con anterioridad a los distintos apartados de la página, no va a saber donde buscar la información que necesita (en que subapartado).
La página anterior mostraba los distintos subapartados de los que constaba cada apartado, aspecto que facilitaba ENORMEMENTE el encontrar lo que se busca.
Creo que lo llaman USABILIDAD y muchas veces se sacrifica la información por la imagen. Espero que no caigamos en el error y que se pueda tener un esquema en la pagina inicial de la universidad tan claro como el que teníamos antes.
Prueben con lo siguiente, ¿donde buscarían la información de la Fundación La Alcudia en la página actual de la universidad?
Un abrazo,
Tecnico
Benvolguts companys:
Ja he aconseguit que el meu navegador m’òbriga per defecte la pàgina web de la
Universitat en valencià (faena que m’imagine que no han hagut de fer els usuaris
de la pàgina en castellà), però ara resulta que el “Autocolega” de dalt a
l’esquerra apareix només en castellà. Per què?
Brauli Montoya.
Hola webmaster: la Nueva Home tiene una mascara mayor que el tamaño de la pantalla, salen dos scroll uno horizontal y otro vertical, convendria bajar un poquito el tamaño, esto me ocurre con un monitor de 19″, imaginate con 15″ o 17″
Enhorabuena por el diseño. Tan sólo quería aportar dos sugerencias:
1. La barra de menú horizontal (Agenda-Directorio- …) me parece que está desaprovechada. Creo que faltan algunas entradas y, desde luego, le sobran otras. Debe de haber lo más importante. Por otra parte porque no se aprovecha para realizar un menú con opciones, al igual que cualquier barra de menú de una aplicación.
2. Por último, hecho de menos un enlace a un gestor de noticias, del tipo feed RSS, que cualquiera de nosotros podemos colocar en nuestros blogs o portales, con independencia del diseño de la portada principal.
Un saludo
Definir un diseño. Una cosa es un diseño minimalista y otro es un
diseño no existente.
Hola, soy profesor de nuestra universidad y me gustaría felicitaros por intentar hacer de la web de la UA un espacio más funcional, ágil, operativo y navegable; todo lo que sea facilitar la accesibilidad es un logro.
No obstante, como investigador de la imagen empresarial y corporativa, y en concreto de la identidad visual, he de mostrar mi preocupación por el resultado gráfico y tipográfico aplicado, por la geometría y justificación de los espacios y por la ausencia de la una estructura nítida de la información, entre otros aspectos. Lo que de entrada más salta a la vista es la invasión del espacio natural que sufre la identidad visual de la UA, donde su símbolo y logotipo se ven arrinconados e invadidos por otra información, incumpliendo de partida las normas del manual de identidad visual corporativa vigente en la universidad. Tampoco la tipografía verdana se contempla en este manual de normas gráficas (aprobado por la Junta de Gobierno) como tipografía auxiliar. Lamento decirlo, pero si atendemos a los aspectos anteriores y a otros muchos que podríamos tratar personalmente, la entrada a la web no responde ni a la normativa vigente sobre identidad visual corporativa, ni refleja la posición de liderazgo que la UA tiene (no hay más que hacer un recorrido por las principales universidades del panorama internacional y nacional). Por todo lo anterior, quedo a vuestra disposición para lo que estiméis oportuno, recibid un cordial saludo, Fernando Olivares
Hola. No me gusta la nueva página. Puede parecer una ventaja que cubra toda la pantalla del ordenador, sea cual sea el navegador, pero en las pantallas alargadas, la página se “desparrama”. Desde luego, me parece que ha empeorado muchísimo. Tampoco me gustan los colores ni la imagen que proyecta. La tenía como página principal en el ordenador de casa, pero la voy a cambiar.
Si me permiten mi opinión, era harto más útil el portal anterior, dado que en cada una de las secciones # Presentación, # Estudios y acceso, # Investigación y empresa, # Alumnado , etc., aparecían especificados debajo los distintos aptdos. que contiene. Ello facilitaba enormemente la búsqueda de información. Ahora él centro de la página lo ocupan noticias que, por su naturaleza, sólo interesan a una fracción de la comunidad universitaria. Por favor, si no les es posible restituir la web anterior, al menos, dennos la opción de entrar a la web de la UA a través del portal anterior aquellos que así lo deseemos.
Gracias.
Si me permiten mi opinión, era harto más útil el portal anterior,
dado que en cada una de las secciones # Presentación, # Estudios y acceso, #
Investigación y empresa, # Alumnado , etc., aparecían especificados debajo
los distintos aptdos. que contiene. Ello facilitaba enormemente la búsqueda
de información. Ahora el centro de la página lo ocupan noticias que, por su
naturaleza, sólo interesan a una fracción de la comunidad universitaria. Por
favor, si no les es posible restituir la web anterior, al menos, dennos la
opción de entrar a la web de la UA a través del portal anterior a aquellos
que así lo deseemos.
Gracias.
Si me permiten mi opinión, era harto más útil el portal anterior,
dado que en cada una de las secciones # Presentación, # Estudios y acceso, # Investigación y empresa, # Alumnado , etc., aparecían especificados debajo los distintos aptdos. que contiene. Ello facilitaba enormemente la búsqueda de información. Ahora el centro de la página lo ocupan noticias que, por su naturaleza, sólo interesan a una fracción de la comunidad universitaria. Por
favor, si no les es posible restituir la web anterior, al menos, dennos la opción de entrar a la web de la UA a través del portal anterior a aquellos que así lo deseemos.
Gracias.
Si me permiten mi opinión, era harto más útil el portal anterior,
dado que en cada una de las secciones # Presentación, # Estudios y acceso, # Investigación y empresa, # Alumnado , etc., aparecían especificados debajo los distintos aptdos. que contiene. Ello facilitaba enormemente la búsqueda de información. Ahora el centro de la página lo ocupan noticias que, por su
naturaleza, sólo interesan a una fracción de la comunidad universitaria. Por favor, si no les es posible restituir la web anterior, al menos, dennos la opción de entrar a la web de la UA a través del portal anterior a aquellos que así lo deseemos.
Gracias.
Sugiero modestamente (y así lo hacen también mis compañeros de trabajo del Área de Comunicación de la UA) revisar radicalmente el diseño de la página principal de la UA (que, por otro lado no encaja con el resto de las páginas internas) invirtiendo algo más de presupuesto recurriendo a algún diseñador profesional.
Hola, hacer un rediseño de una web es mucho trabajo, y debe ser duro leer críticas después de tanto esfuerzo, pero hay que ser realistas y entender que se ha dado un paso atrás en la imagen proyectada como universidad. La web funciona mejor que antes, pero transmite sensaciones muy negativas que no se corresponden con la realidad. Somos una universidad puntera y moderna, y la imagen que damos en la homepage es de una universidad de tercera división. Miren, siento decirlo con estas palabras, pero no conozco a nadie que le haya gustado ni un poquito; no sería muy difícil hacer una encuesta y comprobar si mi sensación es correcta.
Si necesitan mi ayuda o consejo, estoy en la ext. ****, o en el *********.
Gracias por abrir este canal, y sería muy positivo que hubiera cierto “feedback”, demostrando así que realmente somos una universidad 2.0 y que tenemos en cuenta las opiniones de la comunidad universitaria.
La pàgina principal del lloc web de la Universitat d’Alacant ha
canviat, i ara mostra la pàgina principal en la llengua en què l’usuari té
configurat el navegador. Tenint en compte que la immensa majoria dels
navegadors tenen com a llengua predeterminada el castellà, això contribueix a fer invisible el valencià en Internet. M’agradaria que revisareu este tema
Benvolguts amics,
Benvolgutdes amigues,
Crec que la nova pàgina de la UA respón a una clara marginació i el
menyspreu en què queda el valencià ja que per defecte sempre apareix en castellà, m’agradaria que per promocionar la nostra llengua
-català/valencià- apareguera sempre en valencià. És un suggeriment raonable.
Salutacions
Benvolguts,
Vaig escriure a la finestreta de suggeriments perquè, la primera vegada que vaig entrar a la nova web, em conduïa directament a la versió en castellà. Després vaig saber que depenia de l’idioma del navegador, i el vaig configurar perquè funcionara. Ara bé, continua enviant-me a la pàgina en castellà amb l’Explorer 8 (amb el Mozilla i altres versions de l’Explorer sí que funciona). Bé, vos explique tot açò perquè a mi, que m’importa i vull entrar en la pàgina web de la meua universitat bilingüe a través de la versió en valencià, m’ha costat prou (i encara em costa) adaptar els meus ordinadors per poder exercir el meu dret. En els ordinadors del campus, on tot està sempre en castellà per defecte, veig pràcticament impossible que l’alumnat puga accedir-hi directament en valencià. Sé que tenen l’opció de l’enllaç, dins de la portada en castellà, però així les dos llengües oficials ja no es tan en igualtat de condicions. I sabeu que dificultant l’accés directe (encara que siga mínimament) faciliteu o permeteu el monolingüisme en castellà.
Igualment, en la versió en valencià, si vull entrar en el webmail m’envia a la interfície en castellà. I hi ha pàgines en portada els enllaços de les quals no funcionen en valencià (per exemple, http://www.ua.es/va/estudios/acceso/mayo25/m25_seminario.html).
El disseny general de la pàgina em sembla adequat i millor que l’anterior, en aquest sentit no tinc res a dir. Però vos agrairia que ens ajudàreu, als parlants valencians. Sé que som minoria ací, però no en altres pobles i llocs de la Comunitat, visitadors potencials de la pàgina. I necessitem que des de les institucions i els serveis de la universitat respecten el nostre dret a accedir a la informació en la nostra llengua de manera ràpida i eficaç, sense entrebancs tècnics. Per això preferisc la situació anterior, segons la qual hi havia una portada i cadascú triava. No sé si és la millor solució, però l’actual no em sembla adequada. Vos demanaria, també, que tingueu més cura de les característiques de la nostra llengua en interfícies com el campus virtual, on els apòstrofs continuen esdevenenint interrogants.
Cordialment,
M. Àngels
Bon dia,
volia fer-vos arribar el meu malestar per la nova pàgina principal de la web de la UA, ja que segons m’han comentat alumnes de la Facultat d’Educació, la nova pàgina principal apareix en la llengua en què l’usuari té configurat el navegador (internet explorer, mozilla firefox, etc.).
Això què vol dir? Que la immensa majoria -per no dir la totalitat- dels PC del campus tenen com a llengua predeterminada el castellà. I això
contribueix a fer invisible la presència del valencià en Internet.
Fet i fet, estem davant d’una contradicció absoluta i flagrant en relació amb la voluntat de normalització lingüística proferida per l’equip rectoral de la institució.
La nova plana en “Flash”, adaptable a l’ample de cada pantalla, em pereix perfecta. Ara bé, això d’eliminar la plana opcional de selecció d’idioma abans d’accedir-hi, potencia la marginació digital del valencià. Per tant, atés el caràcter comprom!
és i sensible de la institució per la llengua pròpia -tal com profereixen els estatuts de la “casa”-, això de l’idioma configurat de la web a partir del nevegador (més del 90% dels usuaris Windows els configuren el maquinari en castellà en comprar el PC) és una cosa que, si més no, hauria de comportar una reflexió.
Atentament,
Dari Escandell
Prof. Ajudant
Facultat d’Educació
Hola, bon dia!
M’agradaria espressar-los en el meu descontent pel fet que la pàgina web de la UA, una vegada renovada, aparega en un primer terme, sense configurar el buscador, en castellà.
Confie que resolguen esta falta de previsió i de compliment del programa de normalització lingïística compromés per esta universitat i que els usuaris puguen accedir lliurement i de forma fàcil i directa a la pàgina en valencià.
Moltes gràcies.
El meu suggeriment és que la pàgina principal de la UA estiga en
valencià, en comptes de castellà. Gràcies per llegir-ho. Salutacions.
Benvolguts companys:
Per raons estrictament lingüístiques, no m’ha agradat el canvi que he fet a la nostra web.
En primer lloc, perquè la majoria de navegadors vénen configurats en castellà i qui vulga fer-ho en català, ha de fer un esforç suplementari (i sempre ens toca pagar peatge als mateixos).
En segon lloc, perquè la pàgina web d’inici de tipus neutre, com la que teníem, feia veure que la universitat es presentava en diverses llengües a l’usuari i el català podia ser utilitzat fàcilment pels qui no ho fan habitualment.
I, en tercer lloc, perquè els noms de les llengües que heu triat no em semblen representatius: el terme “valencià” és restrictiu a només el País Valencià i el terme “español” és excloent per als ciutadans de l’Estat espanyol que tenim una llengua primera diferent al castellà. Abans era més elegant amb la pàgina neutra inicial “Benvingut”, “Bienvenido”, “Welcome”. Si no voleu tornar a l!
‘anterior sistema, suggerisc que ho corregiu d’una manera que s’arrepleguen totes les sensibilitats sobre el tema: “Valencià/Català” i “Castellano/Español” (amb una sola entrada cadascuna, com és evident).
A banda d’això, heu de corregir en la versió catalana “autocolega” per “autocol·lega”, i, sobretot, mantenir-la al dia, en paral·lel a la versió castellana. No hi ha dret que en la secció de programes que ens podem despenjar, hi haja versions més antigues en la versió en català.
Brauli Montoya Abat (Filologia Catalana).
Lo siento pero el diseño no me convence. Considero que para una persona que se conecta a la Universidad de Alicante y que busca una información, la anterior página era más explicativa puesto que podías ver en ella los apartados y subapartados de que constaban, siendo una orientación para la persona a la hora de situar cada contenido.
No considero que las noticias que cambian día a día de nuestra universidad sean el centro de la pagina web.
Lo siento pero creo que hemos ido a peor.
Tecnico
M’agradaria que la pàgina principal de la Universitat també fera
visible el valencià….llengua pròpia del territori en què ens trobem i
llengua materna de vora el 30 % dels alumnes matriculats.
Per favor, respectem els drets civils del poble valencià.
Hola,
Ja fa temps que des del Dept. de Fil. Cat. vos reclamem diversos canvis pel que fa a l’ús del valencià a la web de la UA i als altres servicis que s’hi vinculen. Per exemple, el model de llengua del Campus Virtual és absolutament desastrós. Un alumne/a que tinga un ús mitjà del valencià i faça servir el CV en esta llengua, s’ha d’avergonyir de la seua universitat. Més quan hi ha un tot un Dept. de Filologia Catalana i un Servei de Promoció de Valencià a disposició del que ho necessite (de fora de la UA i, EVIDENTMENT, de dins: posem el Servei d’Informàtica i pot necessitar bastant sovint). Tampoc podem fer servir el webmail en valencià. I ara, més encara, tenim una nova web que gairebé amaga que la UA té dos llengües oficials. A més, em fa l’efecte que la configuració del navegador mateix és el que s’encarrega de triar la llengua d’ús de la web. Això vol dir, simplement, que aconseguir que la configuració trie el valencià és ben difícil i costós, per desgràcia. Fa l’efecte que voleu dificultar-nos la vida als que volem viure en valencià tant com puguem.
Espere que encara estiguem a temps perquè hi feu els canvis que vos hem sol·licitat i vos sol·licitem des de temps immemorials.
Una salutació
Carles Segura
De tots i totes és sabut que la llengua que ha de rebre un tracte preferèncial en un procés de normalització –o promoció– idiomàtica és la minoritzada (si no saben què significa aquest terme, consulten els experts que tenen en sociolingüística en la UA), doncs els responsables del web han fet precisament el contrari, han primat l’espanyol en la pàgina d’inci. Em sembla un comportament inaudit per part d’una comunitat universitària que desplega un discurs tan políticament correcte pel que fa al valencià. ¿Se’l creuen els dirigents o forma part del ritual buit a què ens tenen acostumat ja en tantes coses? Vergonya, cavallers, vergonya.
Vull expressar la meua queixa per la marginació i el menyspreu en què queda el valencià arran del canvi en el web de la UA. Harien de possibilitat des de l’entrada lídima valencià i no que aparega el castellà per defecte. És unmenyspreu a la meua llengua! Moltes gràcies
És incoherent què una universitat “oberta” a la promoció de la
llengua mare a la Comunitat valenciana (el valencià), tinga una web en la qual siga impossible navegar dintre ella en valencià si no és que el
navegador del pc estiga configurat en valencià.
S´ha de poder triar lópció de la llengua en la qual es vol navegar com a
l’antiga web de la UA.
Amb l’ultim canvi a la web crec que eu deixat totalment fora
qualsevol mena de posibilitat de fer servir el català, si doneu una volta
per qualsevol de les webs de les universitats dels països catalans (UB, UPC, UV, UAB) vos adonareu que a TOTES comença en català i dona l’opció per fer el canvi al castellà o l’anglés. Per què a l’Universitat d’Alacant es fa diferent?
Vull expressar la meua queixa pel menyspeu que cada vegada més se li està fent a la nostra llengua. Sembla mentida que aquestes coses continuen passant en plé segle XXI i en la nostra comunitat. Debem ser la unica comunitat amb estos problemes linguistics i verdaderament és una pena. El mínim respecte a la llengua i cultura d’un poble fa que no despareguen mai de la vida dels ciutadans que intenten parlar i conéixer cada vegada més i millor els seus arrels i trests caracteristics.
No volem que la pàgina de la UA siga per defecte en castellà!!
Volem que siga com abans!!
No em sembla bé que la pàgina per defecte siga l’espanyol: és una
greu discriminació a la llengua pròpia. A més, si no fas certes
modificacions en el navegador no recorda la llengua preferida. És un canvi a pitjor!
D’altra banda, el banner de l’autocol·lega, no duu l geminada, com caldria.
Arra del cavi en la pàgia inicial de la web de la UA entenc que el valencià es fa més invisible encara. Demane que es torne a la situació anterior o a que per defecte isca en valencià la pàgina web.
No entenc el canvi en la web pel que fa a la llengua d’inici de la pàgina de la UA. La majoria dels navegadors estan predeterminats en castellà i el canvi en la web de la UA fa que la llengua catalana es veja totalment minoritzada. Fa vergonya. Els demane que reflexionen i canvien el sistema de tria de llengua en la web.
Gràcies.
Estaria bé que el frontal de la pàgina web fóra com abans i et
donara a elegir el idioma (valencià, castellà, anglès). Salutacions
Salutacions,
m’agradaria manifestar el meu malestar per la qüestió idiomàtica de la nova web. Donat que la majoria d’usuaris té configurat l’idioma del navegador en castellà, la web se’ls ofereix directament en castellà, sense possibilitat de tria, la qual cosa fa disminuir a bastament l’ús del valencià. Per això els pregue que consideren tornar a l’opció anterior, en què s’havia de triar idioma des del començament.
Atentament,
Dèlia Amorós. Antiga alumna.
El valencià en la web de la UA
Qué la pàgina principal del lloc web de la Universitat d’Alacant aparega de nou en valencià
El canvi de la pàgina principal té punts positius i altres que no ho són tant, almenys des del meu punt de vista.
Pros:
– M’agrada en línies generals perquè em resulta meś pràctica. No és fàcil canviar els webs de la UA perquè pel seu volum les inèrcies són considerables. Però calia fer un canvi, n’estic convençut, o siga que aplaudiré qualsevol esforç en aquest sentit.
– Es dóna un pes adequat a les eines fonamentals (accés a webmail, campus virtual, directori, cicerone, etc) tot i que trobe que les iniciatives 2.0 haurien de ser una mica més visibles.
– És raonable que les notícies principals tinguen més pes i siguen visibles, perquè no sempre és intuïtiu per a una persona no iniciada en l’estructura de la UA saber en quin apartat del web es troba la novetat que es vol cercar.
– El disseny líquid permet aprofitar millor les pantalles.
Contres:
– S’ha publicat una pàgina amb un disseny nou, perfecte, però no trobe un nou llibre d’estil que em permeta dissenyar webs nous d’acord a les noves directives. Em sembla precipitat i pot confondre l’usuari, que no trobarà coherència argumental quan navegue per apartats no adaptats al nou disseny. Ni que siga caldria haver adaptat les seccions principals i no únicament la portada.
– L’espai que es dóna a les campanyes a la franja de dalt és desproporcionat, i la maquetació sembla més aviat improvisada, com si algú diguera a posteriori del disseny i no heu posat l’accés al campus?.
– Caldria acotar d’alguna manera el disseny líquid de la pàgina, ja que en pantalles panoràmiques a una resolució elevada, el resultat és prou desequilibrat.
– És inacceptable la desaparició de la pàgina inicial de tria d’idioma. Denota una sensibilitat molt baixa cap a la diversitat lingüística de la nostra Universitat. Si la teua opció és emprar el castellà, aleshores perfecte. Però si vols emprar valencià o anglés, t’obliga a demanar canvi de llengua o a saber com reconfigurar el navegador. Això generarà inèrcies que entenc inacceptables per a una Universitat com la nostra.
Deixar en mans de la configuració dels navegadors la tria automàtica de l’idioma és una decisió de disseny que podria semblar neutra, però que no ho és en absolut, ja que per defecte, tots els navegadors venen configurats en castellà. I podem canviar els navegadors que hi ha al campus, però i què fem amb els usuaris externs?
Salutacions cordials,
Hèctor Rubio
No em sembla gens apropiat el canvi de normativa llingüística que han fet en el lloc web de la UA, ni com antiga alumna ni com actual professora d’institut que convida als seus alumnes a visitar el web de la UA.
Que no hi haja reaccions oficials davant d’esta allau de crítiques (i les que falten per eixir a la llum), em sembla esgarrifador, autista.
Som molts els que ens sentim decebuts, enganyats, derrotats davant d’esta actuació, basada en els fets consumats.
Que la web de la UA es presente al món reivindicant el paper del valencià no farà, desgraciadament, que la meua llengua es normalitze. Però, per descomptat, que la web de la UA es present al món així com es presenta ara, sí que ajudara que la meua llengua siga encara més insignificant.
I això m’ho esperava d’un govern del PP.
No d’una universitat pública valenciana.
Aquest canvi de pàgina principal no és una acció aïllada, forma part d’un projecte global, en el qual ja s’han portat a terme algunes actuacions (directrius per a dominis, gestor de continguts, ..) i es continuarà fent millores. Algunes seran immediates, com la propagació del canvi a les pàgines de nivell inferior. Altres millores ja estan dissenyades però no es poden engegar fins que es generalitze l’ús del gestor de continguts (apartat notícies aprofitant la tecnologia RSS). I unes altres vindran donades per l’evolució natural de la web i les tecnologies associades.
Volem explícitament demanar disculpes a tots els valencianoparlants que hagen sentit que es menysprea i margina la seua llengua, però no és així. Gens més lluny de la nostra intenció menysprear la llengua valenciana.
En posteriors comentaris anirem donant resposta als suggeriments rebuts i que es puguen rebre en un futur.
Vicerectorat de Tecnologia i Innovació Educativa
Vicerectorat de Relacions Institucionals
El Comitè Web (http://www.ua.es/va/internet/comite) és l’encarregat de proposar les actualitzacions del lloc web de la Universitat d’Alacant. Està constituït per 10 membres. Quatre són els responsables de l’equip rectoral amb competències en la web institucional. Dels altres sis, dos són tècnics de l’àmbit de la comunicació, dos són tècnics del servei d’informàtica i dos representen a altres serveis, un tècnic de l’oficina d’informació a l’alumnat i un tècnic del servei de promoció del valencià.
No hi ha cap idioma per defecte. El servidor web de la UA pregunta al navegador quins són les preferències de navegació de l’usuari. I mostra la pàgina en aqueix idioma: valencià (català), castellà o anglès.
El valencià no està pitjor tractat que abans. En la versió anterior, al teclejar http://www.ua.es es mostrava una pàgina que únicament servia per a seleccionar l’idioma. I una vegada seleccionat, no existia cap referència per a canviar d’idioma, és a dir, existien tres versions (valencià, castellà i anglès) de la web totalment separades. Ara, a qui naveguen en valencià, i tinguen el navegador configurat per a això, la mostrarà directament en valencià. Però a tot el món, tant si navega en castellà com en anglès, se li ofereix la possibilitat de canviar d’idioma a través del menú de la part superior.