Llibre de la Festa o Misteri d’Elx editat pel Patronato del Misteri d’Elx.

Referència: LLORENS, Alfons et al. La Festa o Misteri d’Elx. 7ª ed. Patronato del Misteri d’Elx, 2006. 71 pp.

Imagen de la guia del Misteri d'Elx.

Tret de la pagina del Patronato del Misteri d’Elx

El veritablement important d’aquesta producció és que està encarregada pel mateix Patronato i en ella figuren diversos apartats i diferents informacions sobre el Misteri elavorades per veritables autors especialistes i reconeguts molt relacionats amb la Festa.

Tenim per tant en aquesta reproducció, de una grandària no extensa però de molta qualitat, una divisió en quatre grans parts:

  1. La Festa d’Elx:  feta per Alfons Llorens on parla de que representa en l’actualitat la Festa per als il·licitans i en general.
  2. Història de la Festa d’Elx:  feta per Rafael Navarro Mallebrera on es parla de molts diversos aspectes de la representació i la història d’aquesta, parlant de l’evolució de la Festa i de els diferents elements i aparells.
  3. Guia de la representacio: realitzada per Joan Castaño García, expert representatiu en el drama assumpcionista, que permitix vore la representació, realitzada en valencià antic, fent-la més comprensible.
  4. Guia de la festividad: també feta per Joan Castaño García i que ens parla dels diferents actes que integren la festivitat que s’extenen a lo llarg de tot el any des d’agost fins al 29 de decembre, dia de la Vinguda de la Verge.

Però també podem vore les fotografies d’Andreu Castillejos i els dibuixos d’Antonio Serrano Peral. A més anomenar a Gaspar Jaén i Urbán que és qui fa la versió castellana dels cants.

Per últim dir que aquesta guia es pot adquirir a la pagina de Patronato o asistint els dies de representació a la Basílica de Santa Maria on també estan a la venta.

This entry was posted in Llibre. Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *