Home » General » La llei, les pistoles i dos documentals

La llei, les pistoles i dos documentals

Perquè ja era un dret per a les Tretze Colònies, perquè calia defensar la nova nació lliure i perquè, arribat el cas, els ciutadans pogueren defensar-se d’abusos governamentals, la constitució nord-americana garantix el dret a tindre armes de foc. Després de la independència, la conquesta de l’oest i la conquesta de mig món, els Estats Units de hui són un país de més de tres-cents milions d’habitants amb més de dos-cents milions d’armes. Això no és un dret, és un vici. I els vicis, grans o menuts, passen factura; en este cas concret, una factura de 30.000 morts anuals, entre suïcidis, assassinats i accidents. Si sumem les víctimes de quatre anys (el mandat d’un president), el resultat és semblant al que va causar la bomba atòmica sobre Hiroshima. Si en comptes de sumar dividim, més de 80 morts al dia. Despús-ahir, ja ho sabeu, n’hi va haver sis a Tucson i si ara parlem d’ells és perquè l’assassí anava per la congressista demòcrata Gabrielle Giffords, qui, ves per on, és partidària de l’actual statu quo pel que fa a la possessió d’armes de foc. Quant a les pistoles, no crec que canvie la llei als Estats Units, però per a saber-ne més sempre va bé vore, o revore, el documental de Michael Moore Bowling for Colombine. Bilbao està més a prop que Tucson. Despús-ahir també, milers de persones es van manifestar allà per a reclamar que la llei s’aplique a uns quants pistolers amb el mateix rigor que a la resta de delinqüents i estiguen a la presó més pròxima als seus domicilis. La dispersió que el govern de Felipe González i els successius van imposar als presos etarres no ha donat els resultats previstos, és injusta i contraproduent. No ho dic jo només, és l’opinió de Joseba Arregi (exconseller i exnacionalista basc) en La pelota vasca. Precisament hui, quan ETA ha fet públic el seu alto el foc, este documental de l’any 2003 torna a ser molt recomanable, torna a tindre plena actualitat.


2 Comments

  1. Disculpa que no opine sobre aquest tema, estem en horari infantil. Tan sols desitge que s’internacionalitze i es fiquen pel mig anglesos, europeus a dojo i fins i tot els americans d’Obama, a veure que fa la caverna político-mediàtica. Per altra banda, posats a recomanar, també tenim aquest vídeo, més lúdic i menys laxant.
    http://www.tv3.cat/adeuespanya

  2. I la cosa més irritant és que les notícies espanyoles parlen de “la crispación de la política en los EEUU”. Quina política? Collons! Si la dreta és la que està per civilitzar que ho diguen així tal qual i que es deixen d’eufemismes.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *