Home » General » Diners i descans

Diners i descans

Ara que tots estem desitjant-nos pau, amor, felicitat, prosperitat i tants grans anhels humans, vull deixar ací una història, que m’explicava el meu avi patern, respecte d’alguns oficis i desitjos i de la Divina Providència.

Un dia un capellà anà a pregar de la següent manera: “Senyor, diners i descans”. I Déu, Senyor nostre, li concedí una vida tranquil·la i sense estretors. A ell i a tots els seus col·legues, segons el meu avi.

Poc després, s’apropà als peus de Crist i un frare i demanà: “Senyor, diners i descans”. Des de l’altura arribà la resposta: “No pot ser, això és per al capellanet”. Amb un gest de resignació, el monjo va dir “Doncs paciència”; Déu respongué: “La paciència per a tu”. Per això els tonsurats tenen fama de pacients.

En tercer lloc arribà un advocat. “Senyor, diners i descans”. “No pot ser, això és per al capellanet”. “Doncs paciència”. “No pot ser, això és per al fraret”. Amb un punt irat el misser va replicar: “Quin embolic!”. I des d’aleshores Déu proveïx els advocats d’embolics per tal que no els falte faena.

Finalment arribà el llaurador. “Senyor, diners i descans”. “No pot ser, això és per al capellanet”. “Doncs paciència”. “No pot ser, això és per al fraret”. “Quin embolic!”. “L’embolic és per a l’advocat”. “Açò és una merda!”. “Doncs la merda per a tu”. Això explicaria l’ús de la femta que fa la gent del camp per a fertilitzar la terra.

I conte contat ja s’ha acabat. Ací teniu una foto del dinar de Nadal de 1967. Drets estan els amfitrions, els meus avis Elia i Paco, el qual, segons el prestigiós historiador Jean-Marc Labat, s’assembla a Georges Pompidou, dinové president de la República Francesa. Assentats d’esquerra a dreta estan ma mare, mon pare, el tio Paco, la tia Carme i els meus cosins Susana, Carmina i Paco. El meu germà també està, però necessitava dos mesos i mig per a nàixer. L’únic net que faltava per a completar la foto era jo; “last but not least”, diuen en anglés.

Sigueu molt feliços i que no vos falten diners i descans. Bon any 2024.

 


4 Comments

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *