Per a començar…

SITUEM-NOS…

Cocentaina es troba situada a la vora del riu Serpis, a la vessant est de la serra de Mariola i el puig de Montcabrer, amb 1390m d’altitud.

panoramica2

Cocentaina és el cap de la comarca del Comtat i té un ampli terme municipal (378,9km2).

595px-Cocentaina-Mapa_del_Condado_de_Cocentaina.svg

La distancia a València és de 110km i a Alacant de 60km. Es comunica amb aquestes ciutats a través de la carretera nacional 340, amb línies regulars diàries a València (tren i autobús) i a Alacant (autobús). La població actual es situa al voltant dels 11.500 habitants.

mapa cocentaina 2

This entry was posted in Sin categoría and tagged , , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Per a començar…

  1. Ignasi Belda says:

    Felicitats per la iniciativa. Els vostres articles són molt interessants. No us oblideu de fer-ne un sobre el Pare Torró -un il·lustre teòleg socarrat-; l’època romana i les riques mines d’or de Sexto Mario, que donen nom hui en dia a la Serra de Mariola i que van estar actives fins fa poc (el meu besavi era el comptable de l’empresa, que feia l’extracció en el paratge de la Boronà. Podreu trobar més info en el llibre Los Anales del Reyno de Valencia); o la Revolució Industrial a Cocentaina, amb importants factories com el Molí Serelles.

    • García Arocas Miguel Ángel says:

      Hola! Gràcies per seguir-nos i llegir-hi els nostres articles, els hi fem amb molt cura ^^. De moment és un treball de classe i no podem escriure articles que no estiguin emmarcats entre els segles XIV i XVIII, però més endavant tal vegada escriguem sobre aquests temes. Tens un blog magnífic 🙂

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *