La UA mai et demanarà que pagues la matrícula punxant un enllaç

En les últimes setmanes, les universitats espanyoles estan sent objectiu de nombroses i sofisticades campanyes de phishing, correus electrònics falsos amb la intenció d’estafar-nos d’alguna manera.

Aquests correus maliciosos solen tindre assumptes aparentment creïbles, com ara pagaments pendents de matrícula, entre altres temes que imiten comunicacions oficials.

Alguns correus de phishing són quasi indistingibles dels originals, per la qual cosa és fonamental no fer clic en cap enllaç contingut en aquests correus i desconfiar sempre de qualsevol enllaç rebut. Davant qualsevol dubte, la millor pràctica és accedir directament al lloc web oficial de l’entitat per a verificar la informació.

La UA mai sol·licitarà el pagament d’una matrícula punxant un enllaç. La forma de pagament serà sempre mitjançant càrrec en compte o a través d’UACloud si el pagament es realitza per altres mitjans electrònics, com per exemple, targeta de crèdit.

En la UA comptem amb el Servei d’Atenció a Incidents de Seguretat, disponible a través del correu uacibersegura@ua.es, al qual pots reexpedir qualsevol missatge sospitós per a rebre la nostra ajuda. A més, si creus haver sigut víctima de phishing, et recomanem canviar la contrasenya immediatament.

Davant qualsevol incidència, també pots posar-te en contacte amb el CAU utilitzant UASol·licituds.

Recorda que la precaució i el sentit comú són les nostres millors eines de protecció.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *