Anàlisi dels elements que conformen l’escenari horitzontal del Misteri d’Elx.

Referència: MASSIP, Jesús-Francesc. Els elements de l’escenari horitzontal (cadafal i andador) del Misteri d’Elx. La Rella. València: Editorial Tres i Quatre, 1985, nº5 [consulta: 27/01/2013]. ISSN: 0212-6443. Disponible en: http://www.raco.cat/index.php/Rella/article/view/72010/123849

En aquest cas tenim un article de revista en línia, la revista Rella que es distribueix en la comarca del Baix Vinalopo, el objectiu d’aquest article de l’estudiós Massip, en el present article ens analitza els dos elements que composen l’escenari horitzontals del misteri cadafal i andador, també anomenada zona “terrestre”, i ens parla de les diferents simbologies que poden adoptar ambdós elements, a més de descriure-los recolçant l’article en alguna fotografia en blanc i negre.

Així el andador és el camí inclinat que porta als cantor al cadafal que esta inserit en part en el presbiteri, i tant andador com cadafal rodejats d’unes baranes de escasa altura, pintades de blanc.

També ens parla de com els únics cantor i personatges del drama que no arriben al cadafal per l’adador són els que descendixen del cel, donant-li així major caràcter sagrat als personatges celestes i a la part aèria de la tramoia. I es que en definitiva tot l’escenari del Misteri d’Elx exercix un lloc de significacions religioses, jugant amb alló diví més centrat en el plá aeri, i alló terrenal en contacte amb les parts de la tramoia més horitzontals o terrestres.

 

This entry was posted in Article de revista and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *