Consueta 1709, facsímil de Ma Carme Gómez i Muntané.

Referència: LOZANO Y ROIZ, Joseph. Consueta 1709. GÓMEZ I MUNTANÉ, Ma Carme (autor secundari). MASSIP, Jesus Francesc (autor secundari). València: Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, 1986. Vol.1. ISBN: 84-7579-168-9.

LOZANO Y ROIZ, Joseph. Consueta 1709. GÓMEZ I MUNTANÉ, Ma Carme (autor secundari). MASSIP, Jesus Francesc (autor secundari). València: Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, 1986. Vol.2. ISBN: 84-7579-167-0.

LOZANO Y ROIZ, Joseph. Consueta 1709. GÓMEZ I MUNTANÉ, Ma Carme (autor secundari). MASSIP, Jesus Francesc (autor secundari). València: Conselleria de Cultura, Educació i Ciència, 1986. Vol.3. ISBN: 84-7579-169-7.

Font: pagina oficial del Patronato del MIsteri d’Elx

En aquests volums s’arreplega una edició facsímil de la Consueta relaitzada pel beneficiat Joseph Lozano y Roiz, que més tard tornaria a realitzar en 1722 però amb variacions quasi inapreciables. Inclou a més un estudi preliminar sobre el Consueta fet pels autors secundaris: Ma Carme Gómez i Muntané i Jesus Francesc Massip.

Hem també de explicar que un consueta és el nom que se dóna a un llibret d’apunts, normalment de caràcter religiós, on es detalla el rite a seguir en qualsevol celebració o cerimònia.

Cal dir  que el consueta original de 1709 es lo calitza unicament a l’Arxiu Històric del Municipi d’Elx, és el document més antic que es conserva sobre la Festa, cal dir que aquesta producció de Joseph Lozano surt per la necessitat de restaurar el consueta original, que en 1706 va patir uns incidents considerables, per a que els posteriors Mestres de Capella pogueren continuar utilitzant-la.

Hi ha altra producció facsímil, a banda de la de Muntané i Massip, que va sufragar el Institut d’Espanya en 1941 i que compta amb un pròleg d’Eugeni d’Ors.

This entry was posted in Facsímil, Llibre and tagged , , , . Bookmark the permalink.

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *