Home » General » Alcalde i cavaller

Alcalde i cavaller

Dissabte vaig estar a l’entrada cristiana de Muro. Un acte ben organitzat i ben vistós, res a envejar a les d’Ontinyent o Cocentaina. Rafa Climent, alcalde de la vila, encaixa mans dels convidats i besa galtes de les convidades; a mi, m’abraça. Hi ha bon rotllo amb el burgmestre murer principalment per dos motius: és un bon tio i és del meu partit. El Bloc Nacionalista Valencià és l’opció del 55% dels votants de Muro, majoria absoluta del professor de llatí i els set magnífics regidors que l’acompanyen. Continuen les salutacions, arriba Morera i ens donem la mà, no és per falta de bon rotllo, és que m’ha criticat el planxat de la camisa; serà millor que m’estalvie els comentaris. I, en això, una altra abraçada a un altre alcalde, també bon tio, també del meu partit, també Rafa. La diferència és que encara no ha pres possessió del càrrec. Sí, amigues i amics, les eleccions municipals de l’any que ve faran Rafel Carbonell alcalde d’Alcoi. M’hi jugue tots els arrossos, eixuts i melosos, que vulgueu. Demà, dissabte 15 de maig, a les set de la vesprada i al Teatre Principal d’Alcoi, farem la presentació solemne del candidat. Un lloc idoni el teatre, Rafel domina l’escena, del sainet a l’acte sacramental no hi ha gènere que se li resistisca, connecta amb el públic. A més de la te de teatre, tres efes destaquen en el seu currículum. Una és bastant clàssica en un militant valencianista: la de la filologia, però les altres dos no ho són tant: la del futbol i la de la festa. Impressionant historial esportiu (jugador, entrenador, àrbitre, comentarista i sobretot aficionat blanquiblau) i gran bagatge fester, en la imatge de dalt  el podeu vore com a cavaller de l’alferes cristià d’enguany. En la gesta que ha començat, li toca batre’s amb enemics difícils: el bipartidisme, el joc brut, la injúria, les servituds d’alguns mitjans… Tot i això, guanyarà, guanyarem tots, ja ho voreu d’ací a un any. Cite el leitmotiv de Rafel: “Jo confie cegament en les possibilitats d’Alcoi, dóna’m l’oportunitat i confia en mi. Fia’t del Bloc”. Sona sincer i seriós, com ha de ser un bon polític.

I, per a acabar com cal, un pasdoble dianer, que amb la Diana comença la més gran de les festes. Més que per tu, Rafel, va per Macu, futura primera dama; pel nano que teniu i pel que està a punt d’arribar. Churumbelerías:

1


4 Comments

  1. Bon article, sí senyor.

    Només has oblidat dir “Rafa Carbonell, alcalde d’Alcoi!” (al facebook).

  2. Ooh!! que bonic!!

    Se t’ha oblidat dir que ens vas vore a nosaltres a Muro, eh? que no som tan importants, però ho serem!!

    Malgrat eixe ‘lapsus’; m’encanta l’article, com la majoria!! 😉

  3. Perdona, de quin partit eres?esque crec que no ho has dit prou…, i els alcaldes que has nomenat?esque tampoc m’ha quedat molt clar, però el que si que m’ha quedat clar es que son bons tios,me’n alegre. de la resta estic d’acord, les festes de Muro son prou vistoses i no tenen res que envejar a cap altra població.
    un abraç des d’Ontinyent.

  4. Tot el camp
    es un clam
    som la gent Blau Grana
    Tan se val d’on venim
    Si del sud o del nord
    ara estem d’acord
    estem d’acord
    una bandera ens agermana.
    Blau Grana al vent
    un crit valent
    tenim un nom
    el sap tothom

    Barça!, Barça!, Baaaarça!!!!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *