Currículum

Nascut a Alacant en 1964, obtingué la llicenciatura en Ciències Físiques per la Universitat de la Laguna en 1987, fent el primer cicle a la Universitat de València (on també presentà la tesi de llicenciatura) i el Títol de Doctor per la Universitat d’Alacant en 2007. En 1995 s’incorporà al Departament de Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal (DFESTS) com a col·laborador honorífic. Ha sigut Professor d’ensenyament secundari (1989-2001), Professor Associat a temps parcial (1996-2001) i Titular d’Escola Universitària (2001-2010). Desde l’any 2010 és Titular d’Universitat de Física Aplicada en el DFESTS de la Universitat d’Alacant.

És membre de l’Institut Universitari de Física Aplicada a les Ciències i les Tecnologies, del Grup d’Innovació Tecnològica-Educativa: Física en les Enginyeries de la Universitat d’Alacant (GITE-FIDEUA), del Grup d’Astronomia i Astrofísica, de la Reial Societat Espanyola de Física (RSEF) i de la Societat Espanyola d’Astronomia (SEA).

Les línies d’investigació són l’astrofísica i l’ensenyament de la física, fonamentalment. Ha publicat articles en revistes especialitzades com Astronomy and Astrophysics, Astrophysics Space and Science, American Journal of Physics, European Journal of Physics, Physics Letters A, Journal of Electromagnetic Waves and Applications i International Journal of Nonlinear Sciences and Numerical Simulation. També ha presentat desenes de comunicacions i ponències en congressos nacionals i internacionals. És coautor de 3 llibres i desenes de capítols de llibre.

Ha sigut investigador d’una desena de projectes d’investigació, accions complementàries i ajudes a grups d’investigació subvencionades pels Ministeris d’Educació i Ciència, de Ciència i Tecnologia i de Ciència i Innovació, la Generalitat Valenciana, la Universitat d’Alacant i l’Institut de Cultura Juan Gil-Albert de la Diputació D’Alacant.

Tota la docència s’ha desenvolupat en assignatures de Física de les titulacions tècniques que s’imparteixen en l’Escola Politècnica Superior de la Universitat d’Alacant. Ha impartit classes teòriques i pràctiques en les titulacions d’Arquitectura, Arquitectura Tècnica i Enginyeria de Camins, Canals i Ports, i classes pràctiques en Informàtica i Enginyeria Tècnica d’Obres Públiques. També ha fet classes en el Programa de Doctorat Física, Enginyeria de Sistemes i Teoria del Senyal.

La millora del procés d’ensenyament i aprenentatge de la Física i la innovació educativa és un treball constant des que començà la seua tasca com a professor. En aquest sentit, ha presentat comunicacions en congressos com Trobades Ibèriques per a l’ensenyament de la Física organitzats per la RSEF o els Congressos Universitaris d’Innovació Educativa en els Ensenyaments Tècnics. Com a resultat dels treballs desenvolupats en el marc dels projectes d’innovació educativa per a la generació de materials docents per a l’ensenyament de la Física, s’han editat DVDs i CDs de vídeos didàctics d’experiències de Física. Aquest material es pot visualitzar en la pàgina Web d’Experiències de Física.

Ha sigut membre del Comité Local Organitzador dels congressos I Reunió Científica de la SEA, The Be phenomenon in early type stars (IAU Colloquium 175), I Jornadas d’Investigació en Docència Universitària i VII Workshop on catastrophic disruption in the Solar System.

Ha sigut guardonat amb el Premi Extraordinari de Doctorat 2009, resolució del Consell de Govern de la Universitat d’Alacant de 22 de desembre de 2009.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *