Explicació del tema

El tema que anem a tractar al blog és sobre Antonio José Cavanilles, el qual naix a València el 16 de gener de 1745 i mor a Madrid el 1804. A València cursà els seus primers estudis, i el 1759 comença els estudis de Filosofia a la UV. De manera privada completa la seua formació amb estudis de Matemàtiques i Física.

Des de 1777 a 1789 fixà la seua residència a Paris, on inicià els estudis de botànica pel seu gran interés cap a aquesta branca de la biologia. La dedicació a aquesta ciència per l’autor ha sigut transmesa amb nombrosos estudis detallats d’espècies i fins i tot nous gèneres, la desripció de gèneres i espècies de moltes localitats de tot el planeta…

I és entre 1791 i 1797 quan s’encarrega per petició del rei Carles IV d’ampliar els coneixements que es tenien fins aleshores de les plantes de la geografia espanyola. Cavanilles doncs, el que fa és recòrrer totes les comarques del País Valencià a peu arreplegant aspectes, ja no només botànics, sinó també sistemes de producció agrícola, geografia, demografia, jaciments arqueològics, geologia, cartografia, hidrologia, medicina, i molts dels principals camps de la indústria reflexats en l’obra la qual anem a tractar en el blog:

Observaciones sobre la historia natural,geografía,agricultura, población y frutos del reino de Valencia

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *