Home » General » L’ambició d’Alarte

L’ambició d’Alarte

No he pogut seguir com cal el congrés del PSPV. Tampoc tinc temps per a tots els articles previs i posteriors al conclave, tret dels que diligentment m’envia el meu amic Guillem Bertomeu, jove i descreguda promesa de la politologia valenciana. Abans que res, és just aplaudir la decisió de mantenir el País Valencià en la seua denominació. El mimetisme amb el PP que haguera comportat el pas de PSPV a PSCV hauria descoratjat els militants més valencianistes i espantat els qui voten socialista per ser el mal menor. Que algú canvie del PP al PSOE perquè els últims es diguen “de la Comunitat Valenciana” ho veig més difícil.

Amb tot, el nou secretari general i la seua executiva sí que són els preferits dels qui plantejaren el canvi de nom. Ferraz ha guanyat. El sector del PSPV definit per Canal 9 com “més d’esquerres i nacionalista” se n’ha anat al llit amb el cul calent. A José Blanco només li va faltar dir “Y usted, señor Puig, me va a acompañar ahora mismo a Jefatura”. La mala mar de González enfonsà a Lerma, però la bonança de Zapatero no unflà les veles de Pla. Potser convé un discurs més propi o vés a saber si n’hi haurà prou amb un líder clar. Fins i tot pot passar que Jorge Alarte vulga fer de Ximo Puig. Per cert, com es fa de Ximo Puig, secretari general del PSPV? Potser ho sabrem algun dia.

Entre les reaccions a l’elecció d’Alarte que he escoltat, destaca la de José Joaquín Ripoll: no li va trobar major falta que la de “no ser alicantino, de la ciudad o de la provincia”. Tampoc Camps és precisament de Dénia o Algorfa. La veritat és que Alacant ha sigut el primer objectiu que s’ha marcat el nou cap del PSPV: cal guanyar l’alcaldia. També apunta a la majoria absoluta a Elx, ambició no li’n falta. Si aconseguix el que vol, probablement Ripoll li perdone el pecat original i nefand de no-alacantinitat.


6 Comments

  1. Bla.
    Més línies i menys interlineat.
    Alarte és una gran oportunitat per al Bloc perquè abandona l’esquerra (bé, a mi això em fa igual) i el valencianisme. Tots al centre. Que facen cua per a entrar-hi.
    Pusil·lanimitat al poder, es busca el vot dels apolítics, dels que no tenen ideals. Quina pena.
    Llàstima que no s’hagen canviat el nom. Terreny més pla hauria quedat. Total, el mantenen per folklore…
    (Millor no dic res dels ineptes que governen Espanya sense una sola idea de trellat per a pal·liar la crisi.)

  2. By the way, el concejal del Bloc de Calpe que será alcalde: ¿es de derechas o de izquierdas?

  3. En primer nom el nom del poble es Calp i sera alcalde de Calp i membre del Bloc, i si vols saber el que som els del Bloc pots trobar-lo a la nostra pàgina web http://www.bloc.ws

    Per cert, l’alcalde de Senija, del PSOE i que governa amb coalició amb el PP, es de dretes o d’esquerres?

  4. és d’esquerres i molt espanyol, ho fa per a que no se trenque Espanya i perquè el PP és un partit molt d’esquerres com el PsoE. Un pacte de Psoe i PP és natural i d’esquerres, un pacte PP i BLOC, no, perquè aleshores és de dretes.

    dretes, esquerres, dretes, esquerres, dretes, esquerres, que jo sàpiga tinc dos mans, una a la dreta i altra a l’esquerra. jo crec que ser de dretes és donar-li bé a la pilota (al tennis), i ser d’esquerres diuen que fa tocar millor el piano i coses aixina

    Rajoy diu-lo clarament, tu eres d’esquerres com Alarte i, com no, Ximo Lòpez.

    gràcies pp i psoe per marginar a València, gràcies. gràcies Font de Mora per els 6000 euros que té que pagar cada escola per les teues excentricitats de Education for the Citizenship (amb traductors simultanis)

  5. Tinc el goig de conéixer Ximo Tur. És del Bloc, és valencianista. Per a mi, una persona de plena confiança. No conec la lletra xicoteta de la moció ni la realitat que hi havia. No sé si els del PSOE aplicaven l’ordeno y mando i calia trencar-ho. No sé si els del PP s’han fet valencianistes de veritat. No sé si tot és un guió de Ferran Torrent o és la política valenciana en plenitud.
    Només sé que ara tindrà temps, més de tres anys, per a demostrar el que val. El poble jutjarà el 2011.
    Pel que fa a l’opinió sobre el PSPV, la realitat és que ha optat (com el PSOE) per buscar el vot dels apolítics. D’eixe 20% que determina les eleccions i que és fàcil de convéncer per 400 euros. És una opció. No és ni serà mai la meua. Mai.

  6. la mesura dels 400 euros, una mesura molt d’esquerres i res especulativa xDD

    i es que el psoe és molt d’esquerres, com sabem tots. Julen PSPV i PSOE són dos nom per al mateix partit.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *