Home » General » Places i carrers

Places i carrers

A Alacant pots trobar carrers amb noms tan peculiars com el del Poliol, del Llobarro o de l’Ovelleta. Tenen gràcia, veritat? N’hi ha d’altres que no me’n fan gens: Batalla del Ebro, General Millán Astray, Sargentos Provisionales, Comandante Franco, División Azul… En són una setantena, fins i tot hi ha un barri de José Antonio. Desgraciadament per als ciutadans i la credibilitat democràtica de la dreta espanyola, el govern municipal no té intenció d’eliminar eixos noms. Per què no ho fan, per què? Tan bé com podrien quedar per no res.

En una plaça que també ha canviat moltes vegades de nom fins a dir-se actualment dels Estels, va ser ferit mortalment Miquel Grau, quan enganxava cartells al·lusius al 9 d’Octubre. Això va passar fa 31 anys. En tot eixe temps la ciutat ha crescut molt, però lamentablement no ha trobat un sol carrer per a aquell jove, mort per reivindicar un anhel legítim: allò del País Valencià i l’autonomia.

Propose a la nova alcaldessa d’Alacant que el carrer 30 de Març —data de la victòria franquista— s’anomene carrer Miquel Grau. Seria un gest inusual, liberal i desacomplexat, molt propi del vent fresc que ara bufa en l’alcaldia. Com que no crec que açò arribe a la senyora Sonia Castedo ni a la resta de membres de la corporació municipal, la cançó d’Al Tall continua sent el millor homenatge a la seua memòria.


2 Comments

  1. El problema és que Miquel Grau no pertany al món emocional de tots els valencians. I, ara i ací, símbols de caràcter aglutinador són els que fan falta. I dels atres ja vorem qué fem.

  2. Això dels carrers ho pot confirmar una que ha viscut durant la seua infantesa i joventut al costat del “mític” barri “1000 viviendas” , al qual tots els carrers tenien noms de batalles: “B.de Belchite” ,”B.de Tajuña”,i d’altres que no me’n recorde, “Alcázar de Toledo”, “Angel del Alcázar de Toledo”, amen del carrer “Ejércitos Españoles” on estava el meu col.le que van destruir per fer noves cases. Van canviar els noms i en van col.locar els de senadors i diputats …En un barri com aquell, qui s’ha d’enterar qui és cadascú? a qui l’importa qui és eixe diputat o aquell senador??? Més valdria posar C/Heroïna C/Camell c/Baralla C/Robatori -riure per no plorar- .Li han canviat el nom al barri: “Nuestra señora del Carmen” és a dir,havien de rentar cares , però és el mateix gos amb diferent collar i coses semblants.
    Respecte de posar el nom de Miquel Grau a un carrer , ho dubte molt mentre estiguen a la nostra alcaldia i a la nostra comunitat els “peperos”. Com ha dit Fraga? Que era una bajanada? Que no s’havia de mirar enrere???
    No els convé fer eixe tipus de reconeixements, perquè seria tirar pedres a la seua teulada.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *