Home » General » L’Europa dels interessos

L’Europa dels interessos

Entre el 4 i el 7 de juny pròxims, els ciutadans i ciutadanes de la Unió Europea elegirem els nostres representants al parlament d’Estrasburg i Brussel·les. Estem convocats a votar més de 375 milions de persones. Des d’Hèlsinki fins a Lisboa, hi haurà urnes perquè diguem quina Europa volem i què és el que volem d’Europa. És un dels majors exercicis democràtics que té lloc al món i, lamentablement, una gran part dels electors dels 27 estats de la Unió no atorga a estos comicis la importància que tenen. Afortunadament, el valencianisme sempre ha sigut europeista. La història mateix de València ha estat sempre connectada a Europa: Jaume I lloat per tota la cristiandat de l’època, el Consolat de Mar com a base del dret marítim internacional, Alfons el Magnànim i l’orde del Toisó d’Or, la vehemència de sant Vicent Ferrer i l’humanisme de Joan Lluís Vives, els Borja, l’enginy militar de Baptista Basset al servei d’Àustria, Gregori Mayans en contacte amb els il·lustrats francesos, Martín i Soler admirat per Mozart i reclamat per tsars i emperadors, els llibertaris alcoians criticats per Engels…

Ningú, tret de nosaltres mateixos, pot vantar-se d’haver-nos inscrit al mapa polític d’Europa. Si mai n’hem estat exclosos ha sigut perquè, mancats de sobirania, ens han obligat a un improductiu aïllacionisme. Potser penseu que Europa no és cap panacea, d’acord, però és un bon projecte. Per això, desil·lusionen les previsions de participació i, el que és pitjor, avergonix vore que les dos principals forces polítiques de l’estat encaren estes eleccions com una gran enquesta sobre la gestió que fan o l’oposició que hi plantegen. L’Europa d’alguns té 52 províncies, res més. Ara bé, també hem de fer autocrítica. En estes convocatòries, el valencianisme ha posat l’accent a reivindicar l’Europa dels pobles. Cal fer-ho, però, no ens enganyem, la Unió Europea és una unió d’estats. Així les coses, hem de continuar treballant per tindre pes polític a Espanya i plantejar estes eleccions com les de l’Europa dels interessos, dels nostres interessos: un eix mediterrani fort i ben imbricat al continent, la defensa de les petites i mitjanes empreses arrelades al país, el fre a l’especulació urbanística, el valencià com a llengua de treball al parlament europeu…

No us demanaré el vot perquè encara no puc fer-ho, però sí que puc dir-vos que tinc l’orgull de ser un dels candidats de la llista Bloc-Coalició per Europa. Els nacionalistes del País Valencià, Andalusia, Balears, Canàries, Catalunya i Euskadi ens hem unit per a dur la nostra veu a Europa. A partir d’esta mitjanit comença la lluita desigual que solen ser per a nosaltres les campanyes electorals. No tenim molts recursos, però sé que tenim la millor gent. Un d’ells és Robert Vilaplana, amic sempre i durant estos quinze dies assessor, xofer, secretari, guardaespatles i tutor meu. Tenim la noble missió de furtar vots als rics per a donar-los als pobres. Com Little John i Robin Hood, però en versió valenciana:

little_robert_robin_davo


8 Comments

 1. M’alegre, Jordi, que sigues membre de la llista a les europees. Esperem que traurem més vots que en les anteriors,
  Abelard Saragossà

 2. jo em rebel·le a l’afirmació categòrica que fan els informatius de Canal Nou de que açò és una prova, un experiment per les nacionals espanyoles. No, no, senyors, açò són les Eleccions Europees. I a l’espai europeu es decidixen coses que afecten directament als valencians, confiar en PPSOE és temerari puix van a per los vots sense miraments, sense cap projecte i la seua única aspiració és dir que ens visitaran el seus líders, gràcies les seues majestats per visitar-nos. cal molt treball per part del BLOC i explicar bé les coses.

 3. Estimat Jordi,

  Tu saps, perquè ja t’ho he dit, que si les llistes fossin obertes jo seria el primer en votar-te… no per res, si no perque sóc vocal d’una taula y, gairebé segur que seria el primer en votar-te… (i l’únic?) bonrrooo ;-P

  Clar que, amb el murri que ets, no descarto res encara… I més veient a la nostra parella d’herois amb el puny enlaire… 😉

  Ai! si tots els candidats foren així… (els de EU inclosos)

  Salut!

  PD I L’enhorabona pel tan merescut premi

 4. I a mi què aquest president em recorda el malaguanyat Gil i Gil. Què ens està passant?
  Per cert Jordi, com d’elegant anaves l’altre dia amb eixa americana…
  Com es diu el teu sastre?

 5. Hola Jordi, sóc Guillermo, el teu company de doctorat

  L’altre dia al perruquer vaig llegir este article al Ciudad (Enhorabona, em va agradar molt el teu compromis europeista) i ara m’entere que tens un blog i damunt que vas guanyar el premi este de l’ipod.

  I jo que pensava que tenia possibilitats!! Bé, si vols pegar-li una ulladeta al meu, pots entrar en https://blogs.ua.es/cartones. Va d’ humor gràfic.

  Enhorabona de nou i ja ens vorem per ahí.

  Adéu!

 6. http://www.lasprovincias.es/valencia/20090531/politica/candidatos-valencianos-debaten-sobre-20090531.html

  Ens tenen por de que es vega que gran candidat es Nomdedeu.

  Cita:
  El espacio Redacción de noche, a las 21.30 horas, será el escenario donde, por primera vez, confronten sus programas electorales el número 6 en la lista del PP, José Manuel García Margallo; el candidato número 12 del PSOE, Andrés Perelló; la número 4 de IU, Esther López Barceló, y la número 7 en la candidatura de UPyD, Ana Falomir.

  Jo ja he comentat, entreu a deixar el vostre cometari que es vega que en som molts el sque volem un debat amb nomdedeu.

  Millor enviar emails a este senyor:

  JUAN CANDELA
  Director de LPTV

  jcandela@lpteva.com

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *