Home » General » Anàlisis postelectorals

Anàlisis postelectorals

Tan bon punt tanquen els col·legis electorals i apareixen les primeres estimacions de vot, tots els partits diuen que han guanyat. Els resultats estan ahí i demostren que no, que no tots han guanyat. La victòria, la satisfacció, l’alegria o l’èxit se’ls atribuïx cadascú en funció de l’anàlisi que faça dels comicis. Jo n’oferisc ací unes quantes:

1. Anàlisi de sant Mateu o de la paràbola dels treballadors de la vinya: “Així, els darrers passaran a primers, i els primers, a darrers”. No hem de perdre l’esperança, germans, és una gran virtut teologal.

2. Anàlisi Buenaventura Durruti o antídot contra la ruïna: “No ens fan por les ruïnes […] Portem un món nou dins de nosaltres i eixe món creix a cada instant”. I eixe món es diu espai valencià de progrés.

3. Anàlisi Rocco “Walter” Torrebruno: “Lo importante no es ganar, sino participar y divertirseeeeeeee!”. Missió acomplida, mestre.

4. Anàlisi Lluís Companys, el president màrtir: “Tornarem a lluitar, tornarem a sofrir, tornarem a véncer”. Sobretot a sofrir.

5. Anàlisi marxista: “He passat una nit estupenda, però no ha sigut esta” (Julius H. Marx, el gran Groucho).

6. Anàlisi Porky: “Th-th-that’s all folks!

porky


16 Comments

 1. Tan enginyós com sempre… em quede amb l’Esperança (no la de Madrid) i sobretot amb la “lluita del dia a dia”…

 2. El meu partit (Bloc) ha muntat 8 dècimes respecte de les darreres europees, traduït en vots, quasi 3000. Si pensem en l’alta abstenció, el bipartidisme i que Jordi no ha anat al sastre en sa vida, crec que no és un mal resultat. Per altra banda, ERC al PV continua pujant, i s’espera que tinga un escó el dia del juí final, a poqueta nit.

 3. Encara queda una altra anàlisi, el d’hem tocat el fons però que ningú es preocupe que podem cavar més fondo, tot siga per seguir cap avant. 🙂

 4. Davó…. Ei este correu i lo del creuament entre Jhon Malkovich i Bud Spencer de Nomde…. Lo millor de la campanya, jejejeje

  Un rebesot!!!

 5. Hola als lectors i lectores del bloc i “blocaires” Qualsevol vot que no siga per a Espanya és un vot útil. Ànim i a Europa a defensar el nostre país. I a fer que la 8a llengua més parlada a Europa siga oficial de ple dret: el valencià-català.

 6. La veritat és que acollona l’avanç d’ultradreta a Europa… i sí, ha guanyat el PP, MAL QUE ENS PESE! Encara que a Alcoi, com a bona ciutat-estat, a sigut a l’inrevés que a la resta del món conegut…Sóm diferents!
  Ces’t la vie!
  Crec que t’ha faltat l’anàlisi Uther Pendragon: “…Nadie blandirá Excalibur SALVO YOOOOOOOOO…!!!!!” Tenies raó quan em comentares la frase de Joan Fuster: “La política, o la fas o te la fan…” AVANT Jordiet!!!!!!!!!!!

 7. Sant Mateu donari per a dos, d’anàlisis.
  El primer, el que tu dius, el 19:30

  Però, més endavant Mateu esmenta la “paraula dels talents”; i hi diu:
  “Perquè a tot aquell qui té, li donaran encara més, i en tindrà a vessar; però al qui no té, li prendran fins allò que li queda” (Mateu, 25:29)

  Això rep el nom, tant en economia com en ecologia, de “Principi de san Mateu”, i ve a dir que en general els rics es fan més rics (“a qui més té, més se li donarà”), i els pobres més pobres (“i a qui té menys, allò que té li serà llevat”); o que allò més pesant condiciona l’entorn per fer caure al seu voltant allò més menut.

  Però, justament l’acció política es dirigeix a capgirar eixa tendència “natural”; de manera semblant a com la civilitat es dirigeix a capgirar la tendència a “natural” a què els forts puguen agredir impunement als febles; o que els instints predominen “naturalment” sobre la raó, el respecte o la dignitat.

  En eixe sentit, els resultats nostres, tan pobres com esperables, no ens hauríen de decebre en excés; malgrat els anys que portem lluitant, encara som “joves”, tenim molt per aprendre, per guanyar confiança, per formar candidats, per depurar els missatges, per cohesionar-nos,…

  I, clar que sí!: de la mateixa manera que “Ítaca ens ha donat el bell viatge”, i que “sense ella no hauríem sortit”, serem millors, més prompte o més tard, tant nosaltres com el País, si perserverem, aprenem i millorem.

  I, en tot cas, si fem com recomanava Joan Maragall (l’agüelo -està millor escrit així?- de Pasqual Maragall):

  Esforça’t en el teu quefer
  com si de cada detall que penses,
  de cada paraula que digues,
  de cada peça que poses,
  de cada cop de martell que dones
  depenguera la salvació de la Humanitat…
  perquè en depèn!
  Creu-t’ho

  Bo, o almenys això crec jo.

  PS:
  podríem posar les fotos dels participants (els que vulgueren, clar); en molts casos no sé amb qui estic “parlant”, i no crec que tinguem que avergonyir-nos del que diem, no?
  Salut
  Daniel

 8. Nomes per la cara que feies al poster, calia la pena votar, tranquil xaval, encara ens queden tantes i tantes eleccions d.aquestes!!!!

 9. en el lloc en que apareixies a les llistes era imposible que el votara, aspere que en les proximes estigues en el puesto numero 3 ó 4 de la llista de Alcoy(Alcoi) a les municipals. sera cuan tingues el meu vot.

 10. Total kgao, han vuelto a ganar “los rojos”, no se puede vivir así.

  Lo mas chulo el partido de los piratas de nos se dónde estamos jodidos los humanos.

  Y lo peor con diferencia el Alcoyano un any mes en segond B. repito Kgao.

 11. Ha faltat l’anàlisi de Mordor: el costat obscur sempre guanya… i la força et continúa convidant a què dones el pas… al país real, a la política en majúscules. Vine-te’n…

 12. Salut, company de doctorat! Molt ‘aseaet’ el blog, si senyor. Ben merescut el premi.

  Bon post aquest de les eleccions. Puta merda d’Europa. Sembla que o bé construïm un Imperi plruinacional one more time per a servir als interesos dels de sempre, o bé el projecte d’una gran federació es desintegrarà per l’Est i per l’Oest. Però sembla cada volta més que “una altra Europa” NO és possible.

  Daniel Climent, tan savi com sempre (sóc amic de Sento, ja ens coneixem).

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *