Home » General » Argumentaris

Argumentaris

alfons_lujanDisculpeu-me que continue amb anècdotes electorals. El passat dijous, a la Casa de Cultura de Callosa d’en Sarrià, vam fer un míting Vicent Llobell, regidor i metge del poble; Vicent Serra, professor i secretari comarcal de la Marina Baixa; Alfons Luján, representant de llenceria i secretari comarcal del Baix Vinalopó, i jo mateix. No sé si vam influir molt o poc en el vot dels callosins i callosines, però allà hem tret un 4’28%, un gran percentatge si es compara amb el general. Abans de començar l’acte, Alfons em diu enutjat que no s’ha dut bé la campanya, que això no pot ser, que… De vegades, Alfons és al cabreig el que Obèlix a la poció màgica de Panoràmix: en ell és perenne, no li calen noves dosis. No és mal jan, tot s’ha de dir. Concreta la indignació en la falta d’argumentaris distribuïts per part de l’Executiva del Bloc. Jo crec que els valencianistes tenim massa arguments i tot, però, en fi, tampoc és desgavellat que el secretari vulga argumentari.

El dimecres, com que és dia de mercat i hi ha molt de personal, vam fer campanya al Campello i Mutxamel, on coincidírem amb un grup de militants socialistes que recuperava forces al bar de la plaça. Entre ells, estava el diputat Bernabeu. Ens saludem i done a un dels ciutadans de la barra el nostre programa. “Però com vols que vos vote a vosatros havent açò?”, em diu. Gire el cap i una animada senyora em mostra orgullosa la seua regata al final de la qual havia enganxat un adhesiu del PSOE. Al·legoria de les urnes amb missatge gens subliminar, directe a l’hipotàlem del votant masculí. Completava la caravana socialista una joveneta amb un vestit roig dels que deixen poc a la imaginació. També duia adhesius i participava de la conya electolibidinal. Algú dirà que això són arguments de pes, però a mi el quadre no em va paréixer molt progressista.

alfons_o_guerraDe vesprada, a Alcoi, abans d’anar-me’n a una trobada amb militants i simpatitzants, ma mare critica un comentari d’Alfonso Guerra a propòsit de l’amor que es tenen Camps i el Bigotes. El troba homòfob. Li recorde que no és la primera vegada, fa anys l’exvicepresident va dir que Rajoy era un “mariposón”. Si algú sap què pensa d’això Zerolo, que m’ho diga, per favor. I sense deixar Guerra i el seu partit acabe l’entrada. A la festa de tancament de campanya que vam fer al Zoo Loco, va aparéixer Jordi Martínez Juan, regidor socialista. Xambra, que és com l’anomenem tots els qui l’apreciem, és un tio mordaç i simpàtic, capaç de dir-te en un minut de quin mal s’ha de morir el Bloc, el PP i la mitat dels seus companys de partit. Parlava d’eixos mals nostres, quan va intercalar en el discurs que fa temps el PSOE els envià un tècnic en estratègia electoral per a ajudar-los. La història va ara i potser la trobareu un poc bròfega, però Rafel Carbonell, el meu germà i jo encara ens estem rient. Plis-plai en mà, Xambra amollà el record: “Un xaval del partit, expert en campanyes, mos va fer una exposició de com estava la cosa a Alcoi i després va dir “Vosotros tenéis ahora un target que es sacar 27 votos más en la calle Ibi” i  jo li vaig contestar “A mi deixa’m estar de targets, ¿Tú me vas a traer aquí a Alfonso Guerra a hasser-se una paja en medio la calle Ibi? No? Pos vés-te’n a la merda”.

Ja veus, Alfons, una pitrera, un vestit curt i Alfonso Guerra fent-se la mà enmig d’un carrer, què t’ha semblat l’argumentari?


6 Comments

  1. El bonic món de l’argumentari.
    A Castelló el PP fa una obra contestada durament per l’oposició i una part de la ciutadania. Pretenen fer passar un trolebús pel mig d’un parc. Este parc en el PGOU del 1984 era una unitat verda (està format per dos parcs anterior i l’antiga carretera de Saragossa).
    L’any 2000 el PP va votar en solitari el PGOU on entre d’altre moltes coses, partia e parc en dos, i deia que l’antiga carretera (camí tradicional de vianants des de fa molts anys) havia de ser de nou carretera. El BLOC al·lega i demana que continue com zona verda (PSOE i EU callen), el PP recull parcialment la proposta i diu que camí de vianants i transport públic.
    En base a això es fa passar ara el TRAM.
    Però el TS ha anul·lat l’aprovació del PGOU, i ara, mentre s’executa la sentència que diu que cal tornar a expsar-lo, es podrà al·legar, etc… està en vigor el de 1984.
    Per tant, ara, legalment, aquell camí és zona verda. El BLOC demana l’aturada de les obres. Immediata.
    La SER pregunta a l’alcalde si ho faran, diu que no. Insisteix en preguntar si la posició del PP té suport legal, i al final, l’Alcalde veient que no té per on escapolir-se, diu: “les elecciones son cada cuatro años, ya se examinará la oposición”.
    Arguments.

  2. I qué em dius del triomf dels de Rosa Díez, dos punts per davant del Bloc?

  3. Hola a totes i tots, les elecions hem de fer-les des del nostre punt de vista. No intentem fer anàlisi amb argumentari hispano-espanyol. Almenys fem-lo en clau valenciana, i si ho voleu fer sense censura analitzeu en clau de país i amb visió pròpia. Mirem amb els nostres ulls, escoltem amb les nostres orelles. No caiguem en el parany d’usar les regles d’altre; que juguem el partit amb 3 jugador expulsats, l’àrbitre en contra, i en camp contrari, cordialment
    Enric

  4. Per a Toni del Montgó:
    Si vols saber sobre R. Díez i el seu partit parla amb un tal Albert Ribera de Ciudadanos/Ciutadans. Cordialment
    Enric

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *