Home » General » Das ganze Jahr ist Oktoberfest mit Spigha

Das ganze Jahr ist Oktoberfest mit Spigha

Cervesa. Del llatí cervēsia, per a alguns compost pel teònim Ceres, deessa romana de l’agricultura, i el mot vis, força; una etimologia tan bella com poc probable. N’hi ha japonesa, grega, egípcia, xilena, neozelandesa, palestina, catalana, kenyana, canadenca, australiana, israeliana, portuguesa, sud-africana, costa-riquenya, espanyola… La inventaren de xamba els sumeris fa 6.000 anys i d’aleshores ençà tots els pobles que l’han tastada han volgut perfeccionar-la i fer-la seua. A Munic li fan una festa que dura mig mes. El Theresienwiese s’ompli d’àvids bevedors bavaresos, l’Oberbürgermeister obri a colps el primer barril, el Ministerpräsident s’estaca gola avall una gerreta de litre i comença la disbauxa. Típica moderació catòlica. L’Oktoberfest s’ha escampat i ara en fan arreu del món, també a Alacant i Elx, la de Calp és principal.

La cervesa té excel·lents propietats, és bona per a grans i menuts, aporta brillantor a la salut, ens revifa, cap medicina la iguala com a tònic. No ho dic jo, ho diu l’anunci de l’esquerra. Tots i totes hem millorat notablement la nostra aparença gràcies a la cervesa; a la cervesa que pren qui ens està veient, és clar. Ens faltava, però, una peça fonamental per a completar el mapa genètic de la cervesa. L’hem trobada, amigues i amics. Sí, des de fa uns mesos la humanitat sencera, assedegada i exhausta, pot sadollar la set i reposar satisfeta. Ja tenim cervesa alcoiana! I n’hi ha de dos estils: brown ale, de nom propi Gurugú, i pale ale, altrament dita Na Valora. Les dos boníssimes, les dos nostres, les dos etiquetades en valencià. No perdeu més temps, feu-ne ara mateix la vostra comanda.


7 Comments

 1. Jooooooorrrrddiiiiiiii! Te’n deixes una importantíssima; es fa a la Marina, a Benissa, i du un neologisme preciós: RIURAU.

 2. Un parell de coses o tres:
  – Tinc quasi un centener de gots de cervesa diferents, és una malaltia, els compre de les promocions, altres vegades em fan algun regal i a vegades els furte dels bars
  – T’has oblidat de la Moritz de BCN http://www.moritz.com/
  – Ja estàs buscant-me sis cerveses Spigha i un got de la marca
  – A l’Alemanya hi he estat molt poc, una o ninguna vegades

 3. Doncs jo no li veig la gracia a aquestes festes, es més no entenc perquè ens queixem , justament però, de la “Feria” que organitzen els espanyols amb diners públics a Palma, però no diem res del mateix fet per Alemanys a Palma …

 4. també està la Lluna, també en valencià 🙂
  Això sí, l’Spigha, la millor!

 5. Hola Jordiet
  Mentre me prenc una na valora a la teva salut, també et reconame que tastes la cervesa lluna, tenen 5 tipus diferents. Ara trauran una feta amb cireres del terreny que està bonissima,es diu eclipsi. Esta feta per gent d’Alcoi en Agullent, son artesanes i ecològiques, i son una cooperativa de treball associat.
  Si vols tastar-les sols has de dir-ho.
  Un fort abraç
  Salut i birra artesana i de la terra!!!

 6. Ací n’hi ha una altra que et recomana la cervesa Lluna. I, ara, de cireres de la muntanya d’Alacant i tot. Xe, de categoria!

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *