El comtat al segle XVIII.

Després de la mort de Carles II sense descendència, es va produir la Guerra de Successió entre el representant de la casa d’Àustria, l’arxiduc Carles d’Àustria i el representant de la casa Borbó, Felip V, duc d’Anjou i net de Lluis XIV de França.

 

La guerra va començar al 1700 i va finalitzar al 1712 amb el tractat d’Utrecht, durant aquest temps, sobretot als primers anys de la guerra, va patir la vila de Cocentaina les calamitats conseqüents per haver-se declarat partidària de l’arxiduc Carles d’Àustria i enemiga dels Borbons.

El 18 de febrer de 1706, va celebrar la vila una missa solemne per haver-se lliurat d’una invasió de l’exèrcit enemic, i en 1707, al caure Alcoi en poder de l’exèrcit de Berwich, Cocentaina també es va rendir a les armes franceses, obligada per la força i el temor d’un saqueig general, però així i tot no van poder evitar els excessos de l’exèrcit de Felip V i en 1710 es va tindre que tornar a beneir de nou la capella de San Antoni per les irreverències allí comeses pels anglesos, aliats dels francesos.

En Manuel de Benavides Aragó i Corella, XIII comte de Cocentaina, fill i successor de l’anterior. Va morir al 1748.

En Antonio de Benavides i Corella, XIV comte de Cocentaina, va succeir el seu pare. Es va casar tres vegades, primer amb Na Catalina de Toledo i Guzman, filla dels marquesos de Villafranca, per segona vegada amb Na María de la Porería Pacheco Tellez Giron, filla dels ducs d’Uceda, d’aquest matrimoni va nàixer la seua successora i per tercera vegada amb Na Ana María de la O Fernández de Córdoba i Moncada.

El comte Antonio va morir en 1782 i el va succeir la seua filla.

Na Joaquina de Benavides i Corella, XV comtessa de Cocentaina. Es va casar amb Lluis Maria de la Soledat Pedro de Alcantara Fernández de Córdoba i Figueroa de la Cerda, XIII duc de Medinaceli, hereu universal dels bens d’aquesta casa nobiliària. Els va succeir el seu fill Lluis. Així començaria l’etapa de la casa Medinaceli a Cocentaina.

En Lluis Joaquin Fernández de Córdoba Benavides Pacheco Corella, XVI comte de Cocentaina, es va casar amb Na Maria de la Concepció Ponce de Leon i Carvajal. El comte va morir en 1840.

This entry was posted in Política and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to El comtat al segle XVIII.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *