Les observacions de Cavanilles: dos-cents anys després

Les observacions de Cavanilles és una obra clàssica entre la bibliografia de caràcter valenciana per als que busquen dades vàlides i segures sobre qüestions concretes de totes les matèries recollides al llarg d’aquesta obra; però també per als que volen saber un poc de les terres valencianes de fa dos segles, ja que és un llibre que ofereix una visió completa i detallada d’aquell temps.

Aquestes qualitats del seu treball, el qual és el més conegut que va tenir, a donat lloc a reeditacions, mencions, i en aquest cas a l’edició què presenta Bancaixa. Aquests volums què ofereix Bancaixa han obert una operació fins al moment inèdita, amb descripcions, dades i imatges del present, establint així una comparació global i particular, què posa en coneixement la realitat valenciana actual.

Per tant, amb aquestes obres es conmemora el dos-cents cinquanta aniversari del naixement de Cavanilles i els dos-cents anys de la publicació del primer volum d’aquest llibre; i per altra banda aporta un major coneixement de la vida i dels treballs del naturalista.

Llavors s’ofereix un recorregut per la seua vida, s’estudien detingudament les anotacions del seu diari (encara inèdit), es tracten diversos aspectes biogràfics del botànic, i per últim i amb més extensió la seua obra, amb comparacions de l’actualitat.

Primer volum

LACARRA, Julio; SÁNCHEZ Ximo; JARQUE Francesc. Libro primero. Las observaciones de Cavanilles doscientos años después. Edición Bancaja 1995. 301 pp.nº1; ISBN: 84-88715-24-2.

Segon volum

LACARRA, Julio; SÁNCHEZ Ximo; JARQUE Francesc. Libro segundo. Las observaciones de Cavanilles doscientos años después. Edición Bancaja 1995. 321 pp.nº2; ISBN: 84-88715-56-0.

Tercer volum

LACARRA, Julio; SÁNCHEZ Ximo; JARQUE Francesc. Libro tercero. Las observaciones de Cavanilles doscientos años después. Edición Bancaja 1995. 263 pp.nº3; ISBN: 84-88715-63-3.

Quart volum

LACARRA, Julio; SÁNCHEZ Ximo; JARQUE Francesc. Libro cuarto. Las observaciones de Cavanilles doscientos años después. Edición Bancaja 1995. 512 pp.nº4; ISBN: 84-88715-97-8.

This entry was posted in LLibres and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Les observacions de Cavanilles: dos-cents anys després

  1. Andrés.. says:

    Tinc el llibre primer i el cuart,no vaig conseguir el segon i el tercer,m’agradaria aconseguirlos.Estic uns anys buscanlos i no puc si algú puguera ajudarme.Moltes gracies.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *