Home » General » Puerto Real

Puerto Real

A més del regne de Granada, al final del segle XV els Reis Catòlics cobejaven el nord d’Àfrica. Esta ambició expansionista topava amb una dificultat logística: els principals ports d’Andalusia occidental eren propietat de la noblesa. La reina de la camisa bruta i el rei “Tanto monta” necessitaven un port propi i, per això, l’any 1483 fundaren Puerto Real.

525 anys després, aquell esperit monàrquic fundacional no passa pels seus millors moments. L’alcalde de Puerto Real ha dit a Joan Carles de Borbó el que un porc no pot sentir. Per als qui li han criticat l’opinió també n’ha tingut i els ha recordat que ell, líder de les masses proletàries gaditanes, sí que va lluitar de valent per l’adveniment de la democràcia.

El cas del senyor José Antonio Barroso, que així és com es diu el burgmestre, és un de tants qüestionaments de la corona espanyola que arriben a l’opinió pública perquè qui els emet ho fa abocant-los pel broc gros. No crec que acabe en galeres ni en presó, però no seria estrany que el primer edil haguera de respondre davant un tribunal. Tampoc han canviat tant les coses: de la lesa majestat als “Delitos contra la Corona”. És més o menys el mateix, però canviant la gràcia de Déu pel Codi Penal de 1995.

Crítics o laudatoris, de les gràfiques han eixit molts volums sobre Joan Carles I i el seu arbre genealògic. Fa temps en vaig llegir un, dels crítics: Un rei cop per cop. Biografia no autoritzada de Joan Carles de Borbó. No deu ser fàcil de trobar a les llibreries, però gràcies a Internet, el podeu aconseguir, debades, en format pdf, html i rtf. La ressenya ultraràpida és el meu homenatge a abril, que sempre ha sigut un mes molt republicà. Jo també sóc molt republicà, encara que, ben mirat, el passat 22 d’abril vaig eixir de casa fet un Petit Príncep i vaig tornar convertit en Ernest de Hannover.

republica_pv.gif


4 Comments

  1. Trobe aquest article una forma sibil•lina, irònica i taimada de donar publicitat a dues notícies antimonàrquiques. Una, l’article del tal batlle i l’altra, la dels llibres que critiquen i posen al descobert les vergonyes dels borbons. A més a més, fiques a l’abast de la mà del lector la possibilitat d’enverinar-se amb la lectura d’aquestes obres i convertir-se al anti-juancarlisme tant de moda actualment. Tan sols volia donar-te les gràcies. Rep una cordial abraçada.

  2. Si no recuerdo mal, el 22 de abril ibas de “CID” por las calles de Alcoy. o no? Una besada de la alcoyana.

  3. Em sembla un poc forta la crítica del alcalde, ni uns poden ser tan bons, ni els altres tans roïns, en la mesura de tot està l’equilibri.Mira que no era monarquica i poquet a poquet estic agafant-li carinyo a “Juan Carlitos”, com diria Tirisiti al bou: pobret,pobret….

  4. PASALES A TODOS TUS CONTACTOS DEL MSN LA DIRECCION DE ESTE BLOG … COMO TODOS LOS BLOG NO HAY DETRÁS DE ESTE NINGUN FIN DE LUCRO … ES SOLO LA DIFUSION DE SU INFORMACION LO QUE SE ESTA BUSCANDO. LOGRA QUE LA GENTE DE TU PAIS SEA LA QUE MAS LO VISITE ¡! .. POR AHORA LOS ARGENTINOS LLEVAN LA DELANTERA CON UN 37% … CONTRA UN 32% PARA NOSOTROS. ABRAZOS!!!

    http://nutri-notas.blogspot.com/

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *