Home » General » Happy new gin

Happy new gin

Del continent al tron d’Anglaterra, Guillem d’Orange s’emportaria l’afició a beure ginebra, i els anglesos, monàrquics i bevedors com n’hi ha pocs, van seguir el costum reial amb la desmesura habitual. Arreu del nostre domini lingüístic, la fabricació de ginebra comença a Menorca, colònia de Sa Graciosa Majestat durant quasi un segle. Un segle de ginebra i de soldats, però també de comerç, camins, dipòsits, obres públiques i respecte a la llengua valenciana, dita menorquí allà. Per tot això, i a diferència del que s’esdevé en altres indrets, l’illa té bon record dels britànics.

En arribar l’imperi a l’Índia al gin afegí tonic water; no per tast ni delectança, per a espantar el mosquit. Això ens ha deixat la història, ara la tònica amarga i la beguda humil són un combinat molt fashion, un còctel d’allò més in; posa-me’l en copa globus que el got de tub he avorrit i no oblides l’angostura que sóc de paladar fi. Però si en sabor i aroma del que es tracta és d’excel·lir, ni Amsterdam ni Londres tenen el que Alcoi pot oferir. Amadors de la ginebra, per fi hem tocat cim: des del cor de la Mariola ens arriba Ever gin. Digueu-ne també Gin ever, que evoca els ginebrons del ginebre, la base de l’elixir. “What a wonderful beverage!” diuen a Downing Street i han mobilitzat els espies que tenen a l’MI6. Els de Sinc guarden la fórmula del beuratge exquisit, beguem tots ginebra nostra que ens farà més profit.


3 Comments

 1. Versos heptasíl.labs, populars. You are a very good folk poet.
  M’agrada això que dius de la ‘llengua valenciana’, la qual tu ja saps que
  s’anomena així perque així ho feren els clàssics del Segle d’Or, mentre que el ‘menorquí’ no té tal privilegi; és més: no el té ningú més en tot el ‘domini lingüístic’, Occitània inclosa. Està molt bé l’autoestima que mostres.

 2. Seguis soñando con la historia terjiversada,.. cuando uno se repite 100 veces una mentira se la acaba por creer… la entidad del valenciano es la misma que pa del batutsi y encima nos cuesta dinero para mantener a magantos y politiquillos

 3. Molt bé, Jordi.

  Ara, gràcies a tu, m’està venint de gust assaborir un bon glop de gintonic de bon matí… (És per preocupar-se, doctor?)

  De totes maneres, haig de confessar que, per una lectura descurada del títol e influenciat per l’època en la qual estem, creia que’l teu post tractava sobre un altre assumpte (sobre el qual et convido a que escrigues):

  “Happy new gim“.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *