Home » General » Pàtria altiva i sobirana

Pàtria altiva i sobirana

Hui hi ha eleccions a l’Equador. La mare d’una amiga d’Aitana és una xica valenciana d’origen equatorià. Alguna vesprada, quan anem al col·le a per les xiquetes, hem parlat, també de política. Fa unes setmanes li vaig comentar que hi havia eleccions al seu país de naixença. Llavors em va dir, a grans trets, què pensava de l’actual president i candidat a la reelecció Rafael Correa.

“Es un buen hombre, ha hecho mucho por los que menos tienen. Ahora es más fácil conseguir una casa y hay más trabajo”. Equador no és una potència mundial ni la seua economia ocupa els primers llocs d’eixos rànquings que fan les grans consultores, d’acord, però en escoltar allò m’entrà l’enveja sana, un cert desig de ser equatorià i poder estar orgullós del meu president.

Sí, també m’agradaria escollir amb el meu sufragi el cap de l’estat i no haver de sufragar amb els meus diners una patètica il·legitimitat dinàstica, apuntalada per un general colpista, i després dictador, que començaria abraçant-se a Hitler i acabava signant sentències de mort. Mireu si estan allà més avançats: a l’Equador diuen Correa i els ve al cap igualtat, treball i habitatges; ací Correa és la trama, la llista, el lladre, el president i el seu partit.

Si jo hui fóra equatorià votaria per Correa, m’agrada el que diuen d’ell i les sigles que encapçala: PAíS.


1 comentari

 1. Me parece vergonzoso leer: “i no haver de sufragar amb els meus diners una patètica il·legitimitat dinàstica, apuntalada per un general colpista, i després dictador, que començaria abraçant-se a Hitler i acabava signant sentències de mort. ”

  En mi caso yo diría: “y no pagar con mis impuestos una patética e ilegítima política lingüística apuntalada por politicos negociantes y golpistas de favores que matarían a los que hablamos castellano en la tierra donde hemos nacido, como Hitler a los judíos”

  Igualdad de condiciones, amigo. Al pan, pan y al vino, vino.
  Tus varas de medir te delatan.

  Te gusta el acrónimo PAIS por lo de Valencià supongo.

  Siempre tuyo.

Leave a comment

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *