Vaya a la cárcel

El PP vol que als instituts la jovenalla reba educació financera i tributària. Després de l’Educació per a la Ciutadania socialista, arriba l’Educació Fiscal popular; fa ganes d’anar-se’n o no? Fora de l’aula, la meua generació rebia eixos ensenyaments de la manera més eficient: jugant. Sí, jugant al Monopoly: una casa a via Laietana, la companyia d’aigües, un hotel a la Castellana, Barcelona, Madrid… dos poblets que es van fer grans. Quin goig quan em van regalar el Monopoly d’Alcoi: Sant Nicolau, Benisaidó, l’Alameda… per fi una gran ciutat.

En totes les versions, però, hi ha la casella on un policia, amb pinta de Mister Magoo i saltant-se la presumpció d’innocència, l’habeas corpus i tots els llatins que facen falta, t’envia directament a la presó. Quan la teua fitxa va a parar a la garjola del tauler, la imatge del delinqüent et recorda que Lombroso tenia raó: el crim està marcat a la cara. O potser no. Els lladres, els delinqüents, la mala gent d’ara no tenen asimetries cranials, ni orelles punxegudes. El duc, la ministra, el rei i la querida, el tresorer, l’artista, l’expresident, el primogènit, la secretària general, l’alcaldessa, l’altra alcaldessa, el democristià… tots són gent fina i molt guapa, gent lluïda i apanyà.

Els lladres d’este Monopoly fan cara d’estar patint, però per dins deuen riure: el seu conte es repetix.

Tags:

  1. Pere’s avatar

    Bueno … se le han olvidado los “dedazos” que impunemente ustedes los políticos lingüísticos, realizan en las instituciones públicas. En este caso no son gente fina, más bien “perroflautillas” que pretenden ser modernos y colarse en cualquier iniciativa para canibalizarla. En este caso, se pone cara de víctima y por dentro ustedes se ríen, porque saben cuál es su objetivo. La historia de Cataluña es la que quieren repetir en la “Comunitat”.

Reply

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *