La Biblioteca de Filosofia i Lletres organitza la mostra bibliogràfica “Palestina: una terra per a dos pobles” que pretén fer un breu recorregut per la història de Palestina, des dels temps mítics esmentats en la Bíblia fins als nostres dies. Tots hem sentit parlar del conflicte araboisraelià que ocupa una part d’aquesta història, una part molt important i la que més podem recordar perquè ha dominat l’escena internacional de manera ininterrompuda els últims 70 anys. Però la història de Palestina és molt més. Des de l’antiguitat ha sigut una cruïlla de civilitzacions. Ha patit conquestes i invasions de diferents imperis. És un nucli important per als creients de les tres grans religions monoteistes: jueva, cristiana i musulmana. Sens dubte, algunes de les claus per a entendre el que està passant actualment a Palestina cal buscar-les en la seua turbulenta història.
Les guies de lectura que s’han elaborat sobre aquest tema són:
- Palestina: una terra per a dos pobles
- Palestina: una terra per a dos pobles. Cronologia
- Palestina: una terra per a dos pobles. Glossari
Aquesta mostra pot visitar-se a l’edifici de la Biblioteca Universitària, vestíbul de la 1a planta de la Biblioteca de Filosofia i Lletres, des del 17 d’octubre fins al 18 de novembre de 2011.
Com a activitat complementària es projectaran a la sala de la Mediateca de l’edifici de la Biblioteca Universitària quatre pel·lícules sobre el conflicte araboisraelià.
Octubre
Dimecres 19
Los limoneros, d’Eren Riklis, 17.30 h
Dimecres 26
Paradise now, de Hany Abu-Assad 17.30 h
Novembre
Dimecres 2
Munich, de Steven Spielberg 17.30 h
Dimecres 9
Caminar sobre las aguas, d’Eytan Fox 17.30 h
Anima’t! T’esperem.
Muestra bibliográfica PALESTINA: una tierra para dos pueblos
La Biblioteca de Filosofía y Letras organiza la muestra bibliográfica Palestina: una tierra para dos pueblos que pretende hacer un breve recorrido por la historia de Palestina, desde los tiempos míticos mencionados en la Biblia hasta nuestros días. Todos hemos oído hablar del conflicto árabe israelí que ocupa una parte de esta historia, una parte muy importante y la que más podemos recordar porque ha dominado la escena internacional de manera ininterrumpida los últimos 70 años. Pero la historia de Palestina es mucho más. Desde antiguo ha sido una encrucijada de civilizaciones. Ha sufrido conquistas e invasiones de diferentes imperios. Es un núcleo importante para los creyentes de las tres grandes religiones monoteístas, judía, cristiana y musulmana. Sin duda, algunas de las claves para entender lo que está pasando actualmente en Palestina hay que buscarlas en su turbulenta historia.
Las guías de lectura que se han elaborado sobre este tema son las siguientes:
- Palestina: una tierra para dos pueblos
- Palestina: una tierra para dos pueblos. Cronología
- Palestina: una tierra para dos pueblos. Glosario
Esta muestra puede visitarse en el edificio de la Biblioteca Universitaria, vestíbulo de la 1ª planta de la Biblioteca de Filosofia y Letras desde el 17 de octubre al 18 de noviembre de 2011.
Como actividad complementaria se van a proyectar en la sala de la Mediateca del edificio de la Biblioteca Universitaria, cuatro películas sobre el conflicto árabe-israelí.
Octubre
Miércoles 19 de octubre
Los limoneros de Eran Riklis, 17:30 h.
Miércoles 26 de octubre
Paradise now de Hany Abu-Assad 17:30 h.
Noviembre
Miércoles 2
Munich de Steven Spielberg 17:30 h.
Miércoles 9
Caminar sobre las aguas de Eytan Fox 17:30 h
¡Anímate!, te esperamos.