Home » General » Exposició “Escriptors valencians de l’exili”

Exposició “Escriptors valencians de l’exili”

La Biblioteca de Filosofia i Lletres acull l’exposició de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua «Escriptors valencians de l’exili». Es podrà visitar des del 12 fins al 19 de gener del 2024 a la primera planta de l’edifici de la Biblioteca General de la Universitat d’Alacant.

Es tracta d’una exposició itinerant formada per dotze plafons que ja ha recorregut part del territori valencià. La mostra vol fer palesa l’obra dels escriptors valencianistes exiliats del 1939, a pesar de l’escassa producció en valencià que van poder desenvolupar en els diferents països d’acollida: el nord d’Àfrica, França, Europa del Nord, Europa de l’Est, Amèrica Llatina i la Unió Soviètica. De fet, la major part dels que havien escrit en valencià van adoptar la llengua del país d’adopció. No obstant això, hi van publicar obres en valencià i van col·laborar en revistes de l’exili com Levante, Mediterráneo i Senyera.

En la llista dels escriptors exiliats hi ha, entre d’altres, els següents: Angelí Castanyer Fons, Josep Castanyer Fons, Carles Esplà, Emili Gómez Nadal, Gaetà Huguet Segarra, Juli Just Gimeno, Artur Perucho Badia, Francesc Puig Espert i Max Aub Mohrenwitz.

A més, com a complement dels plafons, s’hi presenten nombroses vitrines i expositors amb una mostra significativa de les publicacions d’aquests escriptors que es troben a la biblioteca.

Per a saber-ne més:


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web