Presentació del llibre “La vida dins dels ulls”

El 23 d’abril a les 10:00 h. presentació del llibre “La vida dins dels ulls” del professor Carles Cortés Orts a la Sala d’investigadors Russell P. Sebold de la Biblioteca de Filosofia i Lletres.

Sinopsi

Aquesta novel·la tracta dues históries paral·leles que té el poble jueu com a punt de reflexió. Samuel van der Sloot, un holandès amb un passat enigmàtic, és mort. A través de la veu del seu veí, amb qui va mantenir una amistat intensa des de petit, en coneixem el passat. Una història marcada per l’holocaust nazi, la fugida per Europa, d’Amsterdam a Alcoi. Al pis, hi ha restat un document del segle XV que narra en primera persona les vicissituds d’un jove jueu per la Mediterrània, en un viatge sense retorn de Constantinoble fins a Eivissa. Dues històries paral·leles marcades per la persecució del poble jueu i per la descoberta dels orígens.

L’autor

Carles Cortés Orts és un escriptor valencià nascut en 1968 a Alcoi. És doctor en Llengua i Literatures Catalanes des del 1999 i professor titular de Literatura Catalana contemporània a la Universitat d’Alacant. Forma part dels grups d’investigació de Recerca de la literatura contemporània i d’Estudis Transversals: literatura i altres arts en el Mediterrani Occidental, del qual és director. En l’actualitat és Vicerector de Cultura, Política Lingüística i Esports de la Universitat d’Alacant. Es membre del l’Institut Interuniversitari de Filologia Valenciana i de l’Associació d’Escriptors en llengua catalana.

Ha estudiat amb deteniment l’obra de Mercè Rodoreda, Carme Riera (recent Premi Nacional de les Lletres), Isabel Clara-Simó i Mª Antonia Oliver, entre d’altres.

També és escriptor de novel·les:

  • Veu de Dona, obra guanyadora del XX Premi de Narrativa Curta 25 d’abril Vila de Benissa en l’any 2000, representada pel grup de teatre Els Saineters.
  • Marta dibuixa ponts, Premi Ciutat de Sagunt en l’any 2003.
  • Els silencis de Maria, adaptada al teatre per la Companyia Ferroviaris Arts Escèniques d’Elx.
  • Sara la dona sense atributs, premi de Narrativa eròtica Vall d’Albaida en l’any 2010 i adaptada al teatre per la Companyia Ferroviaris Arts Escèniques d’Elx.

Totes les obres de Carles Cortes han estat traduïdes al castellà i totes tenen una guia didàctica.

Com a dramaturgue ha escrit l’obra Fets de rei, que ha obtingut el Premi teatre Ciutat d’Alcoi.

Cal destacar que és autor de la biografia d’Antoni Miró, Vull ser pintor.

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *