Home »

Lectures en valencià: “Tetralogia” d’Elena Ferrante

Ressenya editorial

Elena Ferrante és l’escriptora sense cara. La seva figura està envoltada del secret més absolut. L’únic que se’n sap és que va néixer a Nàpols, però hi ha qui fins i tot afirma que qui s’amaga sota aquest pseudònim és un home. En qualsevol cas, com diu la mateixa Ferrante, «Els llibres no necessiten per res els autors, un cop estan escrits».

Presentem la celebradíssima tetralogia formada per L’amiga genial, Història del nou cognom, Una fuig, l’altra es queda i La de la nena perduda.

L’amiga genial segueix les dues protagonistes –la Lila i la Lenù– durant la infantesa i l’adolescència en un barri miserable de Nàpols, entre una multitud de personatges que les acompanya. L’autora sap aprofundir com ningú en la complexa naturalesa de l’amistat entre dues nenes, dues noies, dues dones, seguint pas a pas el seu creixement individual, la manera com s’influeixen l’una a l’altra i els sentiments bons i dolents que alimenten durant anys una relació intensa i autèntica. I ho fa amb una veu tan sincera i potent que tindreu la sensació que no heu llegit mai res que s’hi assembli.

Comentaris de la premsa

«La primera obra italiana en dècades que es mereix el Nobel.»
The Guardian

«Novel·les extraordinàries, honestes fins a la indecència.»
The New York Times

«Poques obres han tractat la condició femenina amb tanta profunditat i lucidesa.»
Brenda Otero

«Dues dones que s’atrauen com les males temptacions.»
Jenn Díaz

«Literalment fora de sèrie. Excepcional.»
Robert Saladrigas, La Vanguardia

«Una droga anomenada Elena Ferrante.»
El País

«No es pot deixar de llegir.»
P. Panadès, Núvol

«Com a home m’ha deixat totalment captivada.»
Toni Soler

«Una narració descomunal que et transporta i et fa reviure els primers amics, els primers amors i les històries de joventut que et marquen i acompanyen tota la vida. La seva lectura també marca.»
Xavier Graset

«Si Stefan Zweig ens explica l’Europa que va desencadenar la Segona Guerra Mundial, l’Elena Ferrante ens narra a través d’una dona l’Europa que va sorgir després.»
Joan Puigcercós

«Amistat, família, Nàpols, Itàlia, mig segle en una tetralogia apassionant.»
Lluís Morral, Llibreria Laie

 


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web