Home » Libros » Lectures en valencià: “El museu de l’amor modern” de Heather Rose

Lectures en valencià: “El museu de l’amor modern” de Heather Rose

El museu de l’amor modern

El compositor Arky Levin ha arribat a un carreró creatiu sense sortida. La separació inesperada de la seva dona pot deixar-li l’espai que necessita per compondre bandes sonores de pel·lícules. Tot i això, no aconsegueix trobar la tranquil·litat mental que li cal per crear, se sent culpable i inquiet. En aquest estat, gairebé per atzar, trobarà una exposició d’art que li transformarà la vida.

Partint d’una performance d’art real que va tenir lloc el 2010, la instal·lació que descobreix l’Arky Levin és inexplicablement potent. Els visitants del Museu d’Art Modern de Nova York s’asseuen davant de l’artista Marina Abramović, durant un període de temps curt o llarg —ells ho decideixen—, i encara que alguns s’hi mostren escèptics, gairebé tots en surten impactats.

L’Arky hi tornarà dia rere dia i a mesura que la performance es desenvolupa, durant setanta-cinc dies, també ell es transformarà. Interactuant amb altres persones a l’exposició, lentament comença a comprendre el que pot faltar en la seva vida i què ha de fer per canviar-la.

Un llibre sobre l’art, però també sobre l’èxit i el fracàs, la mort i la felicitat. Ara bé, sobretot, és un relat sobre l’amor, les seves limitacions i la seva transcendència. Una novel·la sobre el que significa connectar i estar present en el món modern.

Heather Rose

Heather Marcelle Dalmas Rose va néixer a Austràlia el 1964. Ha escrit set novel·les: The Museum of Modern Love, The Butterfly Man, The River Wife, White Heart i, per a infants, Finding Serendipity, A Week Without Tuesday i Blueberry Pancakes Forever, per les quals ha rebut diversos premis i reconeixements.

S’ha dedicat a la publicitat, als negocis i a l’art i l’escriptura. És una de les escriptores i dones de negocis més conegudes de l’illa de Tasmània.

Premis

– Guanyadora de l ’Stella Prize 2017

– Guanyadora del Christina Stead Prize for Fictionl. NSW Premier’s Literary Awards 2017.

– Nominada a l’International Dublin Literary Award

– Nominada a l’Australian Literary Society Gold Medal

– Nominada al Queensland Literary Awards

Crítiques

Fe Fernández. Llibretera de L’Espolsada.

Una novel·la de gran sensibilitat artística sobre l’art en totes les seves disciplines i l’efecte terapèutic que pot tenir en les persones.

Brenda Walker, presidenta del jurat del premi Stella 2017

«És rar trobar una novel·la amb una caracterització tan poderosa, amb una comprensió tan clara de les conseqüències de la història personal i nacional, de l’afecte per a una ciutat i les persones que s’hi senten atretes i unes exploracions tan enlluernadores i subtils sobre la importància de l’art en la vida quotidiana».

Font: editorialleshores.com


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web