Home » Arte » Vicent Usó. Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians del 2019

Vicent Usó. Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians del 2019

L’escriptor castellonenc Vicent Usó ha guanyat el Premi de la Crítica dels Escriptors Valencians en la XXIX edició. Es tracta d’un reconeixement que lliura la delegació al País Valencià de l’Associació d’Escriptors en Llengua Catalana (AELC).

Usó ha combinat l’escriptura de creació dirigida a adults i xiquets, el periodisme en les diverses facetes d’aquest i la redacció d’obres de teatre. Però, la seua especialitat ha estat la narrativa i especialment la novel·la.

Algunes de les seus obres són, per exemple, El paradís a les fosques (premi Enric Valor de Novel·la de la Diputació d’Alacant), Subsòl, Les ales enceses (finalista del Premi Sant Jordi), Crònica de la devastació (premi Andròmina de 2002), L’herència del vent del sud, La taverna del Cau de la Lluna (llibre que acull narracions curtes sota un mateix fil conductor i que va ser guanyadora tant del II premi Ulisses de narrativa l’any 2000 com del premi de la Crítica de l’Institut Interuniversitari de Filologia, 2000) i La mirada de Nicodemus (novel·la històrica que va obtenir el Premi Ciutat d’Elx de l’any 1995).

Si voleu aprofundir i conèixer l’obra de Vicent Usó, acosteu-vos a la Biblioteca Universitària i gaudiu amb la seua lectura en el racó de “Lectures en valencià” de la Biblioteca de Filosofia i Lletres.

Per a saber-ne més


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web