Exposició “Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps”

La Biblioteca de Filosofia i Lletres, amb la col·laboració del Servei de Llengües, acull del 4 al 25 de març del 2022 l’exposició itinerant Nosaltres, les escriptores. Valencianes en el temps comissariada per Manola Roig i Rosa Roig i organitzada per la FULL Fundació pel Llibre i la Lectura.

Aquesta exposició té com a objectiu donar visibilitat a les escriptores valencianes que des de Sor Isabel de Villena fins a l’actualitat han escrit en el territori valencià i han refet d’una forma senzilla els relats de vida de les dones que han format la tradició literària d’aquesta terra. A més, l’exposició posa un èmfasi especial sobre les autores que escriuen en valencià, perquè pateixen una doble, i de vegades, triple invisibilització: per raó de sexe, llengua i territori.

L’exposició presenta de 14 plafons distribuïts en un panell introductori, 12 panells amb 10 escriptores, i un panell de tancament amb 450 escriptores ordenades alfabèticament. Cadascun dels 12 panells amb escriptores està relacionat amb un mes de l’any i encapçalat per una escriptora destacada representada per un dibuix de Manola Roig. Sobre una marca d’aigua del territori valencià es distribueixen 8 escriptores valencianes més. Cada panell es tanca amb una escriptora forana diferent que contextualitza les escriptores valencianes i demostra que no han estat aïllades en la creació literària.

Us convidem a veure aquesta exposició per conèixer molt més sobre l’obra de les nostres escriptores valencianes. No us la perdeu!

 

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *