Home » General » Exposició «Teixim llaços des del sud del sud»

Exposició «Teixim llaços des del sud del sud»

La Biblioteca de Filosofia i Lletres acull del 30 de març al 6 d’abril del 2022 l’exposició itinerant «Teixim llaços des del sud del sud» organitzada per l’Acadèmica Valenciana de la Llengua i coordinada per l’Associació Cívica per la Llengua El Tempir.

La comarca del Baix Segura representa una singularitat ben específica i amb pes substancial davant la resta de singularitats territorials que afaiçonen el País Valencià. Aquesta exposició mostra els llaços que el Baix Segura comparteix amb la resta del territori valencià i vol mostrar tot el que ens uneix a fi de teixir complicitats.

La mostra es compon de 12 plafons que presenten el passat lingüístic de la comarca des del seu present i el futur des de la coneixença de l’altre. L’exposició desvela que l’essència de la comarca rau en un llenguatge i una manera de viure que ha deixat el seu pòsit i que es nega a desaparèixer, i fa visible també la història que compartim, amb un patrimoni comú que ens pertany a tots.

Animem les persones que la visiten a la investigació, a la descoberta de les arrels. De fet, es demostra que «els cognoms conten, amb molta fidelitat, la història compartida d’un poble». Davant d’una proposta com aquesta, els/les visitants se sentiran interpel·lats/des a preguntar-se per què el seu cognom és Estany, Amorós, Esteve, Falcó o Benavent.

Des d’ací volem fer un agraïment molt especial al professor i comissari de l’exposició Vicent Beltran Calvo per totes les facilitats que ens ha donat per a organitzar l’activitat en la Biblioteca.


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web