Home » Actividades » Gemma Miralles – Cicle Escriure El País – 21 de novembre 2018

Gemma Miralles – Cicle Escriure El País – 21 de novembre 2018

El pròxim dia 21 de novembre l’autora, directora escènica i actriu Gemma Miralles intervindrà dins de la programació del cicle Escriure El País en la Universitat d’Alacant.

Aquest cicle va nàixer el 2004 i de llavors ençà s’ha convertit en una cita literària ineludible, de qualitat i en valencià. La iniciativa proposa una trobada amb autors i autores rellevants de les nostres comarques, amb l’objectiu de donar veu pròpia, a través de la literatura, a les nostres terres i la nostra gent. Escriuen una història, autobiogràfica o fictícia, per a llegir-la als assistents en la sessió. Al final de la lectura, el públic té l’opció d’establir una conversa amb l’escriptor o escriptora a partir dels suggeriments que la història haja suscitat.

El plantejament busca conèixer i reconèixer els orígens de la realitat del nostre entorn més immediat a través de la literatura per a bastir un testimoni escrit i, per tant, perdurable, d’un temps i un lloc. Aquest cicle reivindica la literatura com a element fonamental en la societat contemporània.

Enguany ja ens van visitar els autors Muriel Villanueva i Joanjo García.

La tercera participant serà Gemma Miralles, directora escènica i actriu, què amb el seu llibre De Sukei a Naima va guanyar el  Premi Eduard Escalante – XXXIV Premis Ciutat de València. Aquesta obra tot i que pren com a referència l’episodi històric de l’expulsió dels moriscos el 1609, l’obra aborda diversos temes d’absoluta actualitat. A través de tres generacions d’una mateixa família −que es debat entre fugir i així conservar les arrels o bé integrar-se i mantenir la família unida−, transitarem per les terribles conseqüències i la injustícia que provoca la intolerància.

Dos dones, Sukei i la filla Naima, representen dos opcions diferents per a donar veu al problema dels desplaçats i expulsats dels seus països, al desarrelament, a la integració dels immigrants… per a defendre, finalment, la vida sense odi.

Des de la Biblioteca de Filosofia i Lletres et recomanem gaudir d’aquesta activitat i també la lectura d’aquest llibre o dels llibres dels escriptors esmentats.


Leave a comment

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos necesarios están marcados *

Categorías

Archivos

¿Qué estás leyendo?

… la justicia, no es solo cuestión de fondo. Sobre todo, es cuestión de forma. Así que no respetar las formas de la justicia es lo mismo que no respetar la justicia. Lo comprende, ¿verdad? -Melchor no dice nada; el subinspector esboza una sonrisa tolerante-. Bueno, ya lo comprenderá. Pero acuérdese de lo que le digo, Marín: la justicia absoluta puede ser la más absoluta de las injusticias.

Terra alta / Javier Cercas

Todo en nuestra web