La democràcia mor al núvol
Josep M. Ganyet
La Magrana (penguinllibres.com)
Podem viure en una societat digital oberta i democràtica i alhora segura per a tothom? Quan estats, grans corporacions, agències de seguretat i cossos policials utilitzen les nostres dades, normalment ho fan en contra nostra i de les nostres llibertats. Fins a quin punt serem capaços de renunciar als nostres drets en nom de la seguretat nacional i del bé comú?
Josep Maria Ganyet, enginyer informàtic i víctima d’espionatge en l’afer Catalangate, ens introdueix al capitalisme de vigilància de les grans tecnològiques, i ens mostra com ho han aprofitat les agències de seguretat per crear un registre permanent de l’activitat dels ciutadans i les conseqüències que aquests fets tenen per a la democràcia.
«Amb el Watergate, Carl Bernstein i Bob Woodward de The Washington Post ens van ensenyar que, quan el poder polític utilitza la tecnologia per espiar rivals
polítics, “la democràcia mor a la foscor”. Amb el Catalangate, els investigadors del Citizen Lab ens han ensenyat que avui al món “la democràcia mor al núvol”».
Web personal:
ganyet.cat
Frases entresacadas e ideas interesantes que puedo utilizar:
(Página )
“”